Jamboard: Nová digitální tabule od Googlu

google-jamboard

G Suite Enterprise tým Googlu představil nový kus hardwaru. Jamboard vypadá jako televize, ale ve skutečnosti je to digitální tabule se 4K rozlišením zaměřená na týmovou spolupráci a integraci Google služeb.

Google Jamboard: Tabule za 150 tisíc

Jamboard přichází v několika barvách a je navržen tak, aby se s ním mohlo jednoduše hýbat a posunovat po budově. Má velmi robustní stojan a jen jeden kabel. Tabule jde případně připevnit i na zeď. V sobě má pak tabule vestavěnou HD kameru, reproduktory a Wi-Fi. Díky tomu můžete jednoduše používat například videokonference v Hangouts.

Bez speciálního pera a gumy by to nemohla být tabule. Výhodou je, že jak pero, tak i guma nepotřebují žádné baterie, ani synchronizaci. Tabule je dokáže automaticky rozeznat. Navíc, stejně jako u skutečné tabule, i u Jamboard půjde mazat pomocí ruky.

Introducing Jamboard

Introducing Jamboard

Kromě pera a gumy budou k dispozici i speciální virtuální pomůcky, jako lístečky s poznámkami, nebo třeba nástroje ke kreslení. Dále podporuje Google dokumenty, tabulky, prezentace a také Google Photos.

Každý jednotlivý nákres a poznámky se ukládají na Google Disk a je označen jako “Jam”. Soubor se pak bude moct zobrazit na jiných Jamboardech, nebo tabletech a telefonech a lidé tak budou moci spolupracovat i když nejsou v kanceláři. Aplikace bude dostupná pro Android, iOS a Chrome OS.

Jamboard bude k dispozici příští rok, a to za cenu 6000 dolarů, což je zhruba 150 tisíc korun bez DPH. To není málo, nicméně tabule není určená do škol, ale spíše do firem, kde ji můžou hodně využívat a může jim ulehčit hodně času, čímž se jim může větší investice do Jamboardu brzy vrátit.

Myslíte si, že Google Jamboard najde ve firmách využití?

Zdroj: 9to5google.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)