První telefony Huawei P9 a Mate 8 již dostávají Android 7.0 Nougat

huawei-android-7-0-nougat

Koncem minulého týdne zveřejnila společnost Huawei seznam zařízení, která obdrží aktualizaci na Android 7.0 Nougat. Vedle nové verze Androidu by se pak zákazníci tohoto čínského telekomunikačního giganta měli těšit také na značně vylepšené prostředí EMUI 5.0. Huawei však pro majitele telefonů Mate 8 a P9 připravil menší překvapení a přináší aktualizaci na novější Android již nyní.

Finální Android 7.0 Nougat ještě před koncem roku?

Nejedná se přitom o Beta sestavení, kterými Huawei testuje odladěnost nejnovějších aktualizací po celém světě. Huawei P9 a Mate 8 skutečně dostávají finální verzi aktualizace na Android 7.0 Nougat. Telefony, které v sobě doposud měly Marshmallow by tak měly obdržet verzi fw B352 v případě Huawei P9 a B552 v případě Huawei Mate 8. Tyto firmwary v sobě obsahují kompletní systém s Androidem 7.0 a jejich velikost tak bude překračovat 1 GB. Pokud patříte mezi betatestery, očekávejte menší update s číslem B363 na P9 a B562 na Mate 8. Dle dosud nepotvrzených zpráv by se pak v průběhu dneška či zítřka měli „Nugátu“ dočkat také majitelé telefonů Huawei P9 Plus.

Huawei P9 nougat

[aps_product_sz id=“389439″]

[aps_product_sz id=“373171″]

Na závěr však musíme případné nadšení trochu přibrzdit, jelikož aktualizace jsou zatím oficiálně potvrzeny jen v některých asijských zemích. Kdy se aktualizační vlna dostane i do Evropy, respektive k nám, momentálně nevíme. O případných novinkách vás však budeme informovat. I přesto, že k nám se aktualizace ještě nedostala, se však jedná o pozitivní zprávu, díky níž víme, že výrobce nezahálí a na aktualizacích skutečně aktivně pracuje.

Běží na vašem telefonu Huawei Android 7.0 Nougat a EMUI 5.0?

Zdroj: GSMArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)