TOPlist

Hlasování o jménu Androidu N skončilo, jak byste ho pojmenovali vy?

Android N – hlasování o jménu – náhleďák

Na samém začátku konference Google I/O prozradil vyhledávací gigant, že spustil hlasování o jménu následující verze Androida. Za tímto účelem byla otevřena stránka, kam každý z nás mohl zadávat své nápady. Předepsané bylo vždy jen počáteční písmenko, tedy „N“.

Hlasování o jménu skončilo

Pokud ale tuto stránku navštívíte nyní, dozvíte se, že hlasování o jménu – respektive zadávání nápadů bylo uzavřeno, a že vám Google děkuje za vaše nápady. Zůstává nejasné, zda Google zvolí jméno, které se objevovalo v tipech nejčastěji nebo zda si z tipů doslova vybere takové jméno, které z jiných hledisek nejvhodnější či nejoriginálnější.

Android N - hlasování o jménu

Na Twitterovém účtu @android se během dne objevil status, který stejně jako samotný web děkuje všem zúčastněným za jejich tipy. Také nechybí zmínka, že oficiální jméno nového Androida bude známo během několika týdnů. Status je doprovázen videem, ve kterém vystupuje John Smith, CEO fiktivní společnosti Professional Naming Incorporated (Profesionální pojmenovávací společnost), jenž poukazuje na lidi, kteří pojmenovávali ve stylu Michale Scotta, tedy jaksi postrádajíc význam.

 

Zmíněných pár týdnů je poměrně neurčitý časový úsek, který může znamenat týden, dva nebo také šest či sedm. Podle zkušeností z let minulých bychom ale mohli očekávat, že se jej dozvíme někdy koncem června nebo začátkem července.

Napadá vás zajímavé nebo vtipné jméno pro Android N?

Zdroj: androidauthority.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)