Hlavní herní designér Googlu odchází: Společnost mu nedovolila dělat pořádné hry

herni designer odchazi z Googlu

Hlavní herní designér Googlu, Noah Falstein, se po čtyřech letech rozhodl společnost opustit. Oznámil to na svém blogu, kde uvedl i některé důvody, proč se tak rozhodl a i díky tomu, můžeme nahlédnout, jak to má Google s hrami.

Bývalý hlavní herní designér prozradil, jak to má Google s hrami

Pokud alespoň trochu sledujete herní novinky na telefonech, tak jste si určitě všimli, že Google nevydává hry. Přitom to ještě před několika lety vypadalo velmi nadějně, když byl Noah Falstein, známý herní designér, přibrán do týmu. Ten stojí například za známými adventurami Indiana Jones.

Jenže se nikdy nestalo, že by Google chtěl investovat větší peníze do her. Místo toho dělal Falstein různé miniaturní záležitosti, například jako součást Google Doodle, nebo spolupracoval na easter eggu v Androidu v podobě Flappy Bird. A to není asi zrovna to, co by herní designér s mnoha zkušenostmi, chtěl dělat.

„Byl jsem najatý na to, abych dělal velké hry, bohužel ale nedošlo na jejich realizaci. A to, i když hraní na přenosných zařízeních stále roste a je stále oblíbenější,“ napsal Falstein na svém blogu.

I když není jasné, jaký je důvod, proč se hry nedělaly. Nicméně Falstein je chtěl dělat, Google ne, přitom do společnosti přišel právě kvůli tomu, aby je tvořil. Nyní se chce vývojář věnovat hrám, které využívají neurovědu a virtuální realitu.

Je dobře, že se Google nepustil i do tvorby her?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)