TOPlist

Google upravuje vyhledávání. Výsledky se automaticky mění podle lokace

google lokace vyhledavani

Google oznámil změny pro vyhledávání, přesněji jde o změny, které se týkají lokace. Výsledky vyhledávání už se budou automaticky měnit podle oblasti, kde zrovna jste. Není už potřeba využívat speciální doménu.

Lokace častokrát souvisí s vyhledáváním

Google ve svém blogu tvrdí, že jedno z pěti vyhledávání souvisí s místem. A protože chce Google poskytovat co nejpřesnější výsledky, tak se rozhodl změnit využívání lokací. Výsledky se totiž radikálně mění, když například vyhledáte „Android“ na Slovensku a v Česku. K nim se obecně dalo přistoupit prostřednictvím kódu národní domény nejvyššího řádu. U nás tedy google.CZ, Slovensko pak google.SK.

To se ale mění, doména nejvyššího řádu již nebude mít vliv na vyhledávání. Místo toho se ve výchozím stavu zobrazí služby země, ve které se zrovna nacházíte. Vidět to můžete na obrázku výše. I když jsme na stránce Google.SK, tak se nám ukazují výsledky určené pro Českou republiku. Pokud bychom se ale třeba přihlásili z Německa, tak se nám nabídnou výsledky pro Německo, i když jsme na Google.sk či Google.cz.

Automatické výsledky podle oblasti jdou však jednoduše změnit. Stačí v „Nastavení vyhledávání“ v položce „Jazyky“ vybrat si z velkého počtu států. Změna platí jak pro počítače, tak i mobilní zařízení.

Google
Google

Zamlouvá se vám tato změna ve vyhledávání?

Zdroj: blog.google

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)