Google změnil vyhledávání obrázků: Zrušilo se tlačítko pro jejich zobrazení

vyhledávání obrázků google

Poměrně velkou změnou včera prošlo vyhledávání obrázků. Google z ničeho nic odstranil tlačítko pro zobrazení obrázků, a to ve všech verzích svého vyhledávače. Při výběru obrázku již jsou k dispozici tlačítka navštívit stránku, uložit, zobrazit uložené obrázky a sdílet.

Vyhledávání obrázků a jejich vybírání bude trochu těžší

Společnost Google neposkytla nějaké větší vysvětlení toho, co stálo za změnami. Dá se ale předpokládat, že to je kvůli velkému množství krádeží licencovaných obrázků přímo z vyhledávání. Díky tomuto tlačítku se daly obrázky jednoduše otevřít v novém okně, aniž by se načítala stránka kolem. Důvodem je pravděpodobně také ztráta výnosů z reklam. Protože když si lidé otevřeli pouze obrázek, tak nikde kolem není reklama, zatímco když se obrázek otevře na webu, tak kolem něj většinou jsou i reklamy.

Oznámení jsme se dočkali ve formě krátkého tweetu z oficiálního účtu Google. Je také dost možné, že toto opatření bylo provedeno kvůli nedávné dohodě společnosti Google s Getty Images.

I když zmizelo tlačítko, tak samotná funkce pořád existuje, stačí na obrázek kliknout pravým tlačítkem a kliknout na „Otevřít obrázek na nové kartě“. I tato možnost může ale být v budoucnu k ničemu, a to z toho důvodu, že weby přecházejí na netradiční obrázkové formáty, které prohlížeče jen tak nezachytí a nedovolí tak tohle otevření obrázků.

Co říkáte na tuto změnu u vyhledávání obrázků?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)