TOPlist

Google umožňuje vytvoření levného osobního asistenta s podporou kamery

Google-AIY-Vision-Kit

Google už v minulosti několikrát vytvořil projekty typu „Udělej si sám“. Dobrým příkladem je například Google Cardboard, kdy si kdokoliv mohl udělat z běžně dostupných věcí jednoduchou virtuální realitu. V poslední době se ale společnost zaměřuje hlavně na osobního asistenta a umělou inteligenci. Proto není divu, že se pouští i do tvorby speciální sady, ze které jde vytvořit vytvořit osobní asistent, a to i s podporou kamery.

Google představil levnou sadu, se kterou se dá postavit osobní asistent

Nová sada se nazývá AIY Vision Kit a spadá do AIY projektu, už dříve tento rok jsme mohli vidět AIY Voice Kit, který se zaměřoval na hlasové povely, jak už jde z názvu poznat. Oproti výše zmíněnému Google Cardboard je stavba AIY o něco komplikovanější, a pak i následně používání. Za 45 dolarů (cca 1 000 Kč). V této sadě je k dispozici téměř všechno, dále se musí obstarat Raspberry Pi Zero W a Raspberry Pi Camera.

osobni asistent google aiy vision kit

Výhoda je v tom, že samotný Google dodá software, a to rovnou se třemi modely neurálních sítí, které jsou založeny na TensorFlow. Po složení celé sady tak umožní kameře rozeznat tisíce objektů, tváře, výrazy, osoby či zvířata. A k čemu to v reálném použití může sloužit?

aiy vision kit google osobni asistent

Google popsal několik způsobů, například můžete nastavit detekci osob, kdy zařízení pozná, jestli v místnosti má tato osoba co dělat, nebo ne. Nebo se třeba může použít i k identifikaci zeleně na vaší zahradě. Způsoby použití budou neustále narůstat s tím, jak se tato sada bude rozšiřovat. Zrovna včera ukázal Google jiný DIY projekt, a to Paper Signals.

Chtěli byste si někdy postavit podobného osobního asistenta?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)