TOPlist

Google Nexus Launcher (neoficiální verze) ke stažení: Vyzkoušejte nové prostředí již nyní

Google Nexus Launcher-1

Včera vás Karel Kilián ve svém článku informoval o změnách prostředí nových telefonů Nexus. Krátce po tom se však na internetu přímo objevila neoficiální verze Google Nexus Launcher ke stažení, kterou si může vyzkoušet každý. Jak na to?

Google Nexus Launcher – nový seznam aplikací a vyhledávání

Nové prostředí od Googlu se dočkalo více změn, těmi nejpodstatnějšími jsou však předělané menu aplikací a vyhledávání. Již při letmém pohledu zjistíme, že zcela chybí tlačítko pro zobrazení všech nainstalovaných aplikací. To vystřídala malá šipka v dolní části, která naznačuje, že k jeho přístupu stačí táhnout prstem od spodní části displeje nahoru. To se zdá jako skvělý krok, který ušetří jednu ikonku.

Současně se vypařila lišta s vyhledáváním, který sídlila v horní části. Tu nahradila ikona v levém horním rohu, skrze kterou lze vyhledávání vyvolat. Pozitivní je, že tento způsob ušetří zase nějaké místo. V protějším rohu je umístěn Widget, který prozradí dnešní datum. Bohužel není možné Widget upravit, přesunout ani smazat. To se může samozřejmě v ostré verzi aplikace Google Nexus Launcher změnit, stejně jako mnoho jiných aspektů a vlastností. Více informací o novinkách jsme vám přinesli ve zmíněném článku.

nexusy_novy_launcher_ico

Jak Google Nexus Launcher nainstalovat?

Na oblíbeném a známém serveru XDA se objevilo vlákno, ve kterém je k dispozici uniklá verze ke stažení (stahovat můžete i z jiného odkazu). Launcher je šířen skrze ZIP archiv pro flashnutí, lze z něj ale velmi snadno „vypreparovat“ pouze instalační apk soubor. Ten se nachází ve složce systempriv-appNexusLauncherPrebuilt. Instalační soubor poté stačí přesunout do paměti telefonu a kliknutím nainstalovat. Nezapomeňte, že instalací Launcheru se prostředí telefonu sice změní, ale můžete se kdykoliv vrátit k vašemu předchozímu Launcheru.

Podle dosavadních informací je k běhu nezbytný alespoň systém Android Lollipop, někteří uživatelé ale hlásí problémy. V případě našeho redakčního telefonu Huawei Mate 7 se systémem Android 6.0.1 proběhla instalace v pořádku a Launcher běží bez sebemenších problémů.

Líbí se vám nové prostředí Google Nexus Launcher? Vyzkoušíte je i na svém telefonu?

zdroj: xda-developers.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)