Používáte Google Mapy? Těšte se na další reklamy

Mapy Google – tématické ikony – náhleďák

Využíváte Google Mapy? Pokud jste jejich fanoušky a častými uživateli Android aplikace, připravte se na reklamy a loga společností. Uveřejnil to sám Google v tomto blogovém příspěvku. Máme se obávat nebo se nebude jednat o nijak zásadní změny?

Za Google Mapy „zaplatíte“ reklamou

Pořádně si prohlédněte Mapy od Googlu – v blízké době totiž přibude reklam. Nemusíte se sice bát vyskakujících pop-upů nebo  reklamního spamování, připravte se však na cílené „promo pins“ neboli přišpendlené nabídky u různých restaurací, prodejců, řetězců a dalších. Společnost si zaplatí, aby se vám například zobrazila na vybrané trase domů a zároveň vám podstrčila i její nabídky.

Walgreens_Promoted_Pins.0

 

Google „promo pins“

Ačkoli podobné praktiky mohou ve výsledku přinést užitek v podobě kupónů nebo speciálních akcí, budou se však objevovat i bez vašeho přičinění po cestě z práce domů. Dalším reklamním komponentem je ovlivnění vyhledávaných výsledků – pokud například napíšete „nejbližší restaurace“, zobrazí se vám nejprve výsledky podpořeny finanční sumou vybraných podniků. Výsledky však budou označeny fialovým boxem „reklama“, měly by tedy být jednoduše rozpoznatelné i odlišným pinem na mapě.

Kolem a kolem je Google stále firmou, která vydělává zejména na reklamách. Není se proto co divit, že se snaží implementovat více prvků i do velmi oblíbených a využívaných Google Map – pokud se nejedná o vyskakující nerelevantní reklamy, jako obtěžující situaci nevidíme – co si o tom myslíte vy?

Google Maps
Google Maps

Zdroj: theverge.com

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)