Google Gmail: Adresy a čísla se nově mění na odkazy

Gmail převádí adresy a čísla na odkazy

Google Gmail nově převádí adresy a telefonní čísla na hypertextové odkazy. Tato novinka vyšla v poslední aktualizaci pro Gmail a Inbox.

Google Gmail převádí adresy a čísla na odkazy

Google vydal novou aktualizaci pro aplikace Gmail a Inbox. Tato aktualizace zahrnuje jednu užitečnou funkci. Všechny adresy a telefonní čísla převádí na hypertextové odkazy, které se zobrazují přímo v daném textu.

Hypertextové odkazy v textu mají spoustu využití. Například telefonní čísla nebo emaily na které kliknete, otevřou výchozí aplikaci ke komunikaci s vyplněným adresátem. Po kliknutí na adresy, se otevřou Google Maps s polohou daného místa.

google gmail odkazy

Aktualizace vyšla pro Android i iOS. Google má v plánu pokrýt všechny země do tří dnů. Gmail převádí text na odkazy prozatím jen v několika zemích. V redakci tuto funkci prozatím ještě aktivovanou nemáme. Budeme rádi, když nám dáte vědět do komentářů, pokud vám převádění na odkazy funguje, či nikoli.

Gmail
Gmail
Inbox by Gmail
Inbox by Gmail

Funguje vám tato nová funkce od Googlu?

Zdroj: androidcentral.com

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)