Google Fotky: Aktualizace zcela mění vzhled aplikace. K lepšímu?

Google Fotky – náhleďák

V poslední aktualizaci aplikace Google Fotky jsme se dočkali zajímavých změn. Tentokrát nejsou změny jen okrajové a vnitřní, ale jsou velké a je to znát na celkovém vzezření aplikace. Co všechno se mění? Jednoduše řečeno – téměř vše.

Přivítejte nové, horizontální navigační menu

Dosud jsme byli zvyklí na navigaci pomocí vyšupovacího menu na levém okraji displeje. Nyní se s tímto zažitým menu můžeme z části rozloučit, protože Google fotky přebírají navigační menu po vzoru aplikace Google+, tedy horizontální, vespod aplikace. Neznamená to ale, že by levé menu zmizelo úplně.

Google Fotky - náhleďák

 

Ve spodním menu najdeme nyní jen tři základní tlačítka – Asistent, Fotky a Alba. Tlačítka pro vytvoření animací, koláží či videí se nám vybarvila a nově je najdete na vršku karty Asistent. Nemusíte ale nutně pouze tam, trošku schizofrenně totiž zůstává tato možnost i po tlačítkem „+“ v horní části aplikace. Zbytek tlačítek (sdílená alba, složky v zařízení, koš, nastavení apod.) zůstavá stále v levém menu. Trošku nám zde tedy zápolí dva směry ovládání aplikace. Možná, že v některé z dalších aktualizací zmizí levé menu úplně.

Další novinkou, která se v aktualizaci odehrála, je pak k vidění na kartě Alba. Zde přibyl v horní části posuvný pruh s nabídkou sdílených alb, označených lidí, míst, věcí, případně typů fotek/videí. Při testování jsme usoudili, že byť je zde možnost vyhledávání podle klíčových slov, i tento posuvný řádek má něco do sebe a kdekdo ho nejspíš využije k rychlému hledání fotek.

Aktualizace je již dostupná v Obchodě Play, takže můžete směle aktualizovat. Dejte nám v komentářích vědět, co si o novinkách myslíte a zda se vám takto aplikace používá lépe.

  • Aktualizováno 7.3.2016

Google Fotky - aktualizace i na webu

Druhá novinka, o které jsme vás informovali se nově promítla i do webové verze služby. Google tedy zřejmě přechází na nový systém uživatelského rozhraní zcela a nenechává v tom jen mobilní aplikace. Je otázkou, kdy se podobného redesignu dočkáme i u dalších aplikací. Jak ze čtenářských koemtářů vyplívá, tato aktualizace se povedla a službu pozvedává na novou, použitelnější úroveň.

Zdroj: AA

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)