Fitbit Blaze: chytré hodinky pro sport a fitness

Fitbit Blaze

Pokud jde o chytrá zařízení a sport, určitě se nejednomu čtenáři vybaví značka Fitbit. Kromě cenově příznivějších „fitness náramků“ se ale na zápěstích sportuchtivých stále častěji objevují chytré hodinky, což je trend, který Fitbit rozhodně nemohl nechat bez povšimnutí.

Nutno podotknout, že tento výrobce rozhodně nenaskakuje do rozjetého vlaku – již v roce 2013 pracoval na hodinkách Force, jež později přišly na trh pod komerčním označením Charge. Stále se ale jednalo o zařízení, které mělo blíže k náramku než k hodinkám.

Fitbit Blaze: stylové a chytré

Aktuálně se Fitbit rozhodl přijít s nositelnou elektronikou pro sportovce, jež může konkurovat například hodinkám Asus Zenwatch nebo Apple Watch. Nový produkt v portfoliu nese prostý název Fitbit Blaze a v následujícím videu se můžete podívat na jeho představení.

Introducing Fitbit Blaze™

Introducing Fitbit Blaze™

Hned na začátku ale musíme poněkud zchladit případné přílišné nadšení: nepůjde totiž o zařízení s Android Wear. Hlavní devizou má být osobní trenér FitStar, který provede uživatele 8 minut trvajícím „warm upem,“ sedmiminutovým cvičením a deseti minutami pro uvolnění. Tím se Blaze odlišuje od starších náramků, jejichž displeje neposkytovaly dostatek prostoru pro potřebné informace. Hodinky obsahují software pro sledování cykloturistiky, pěší turistiky, běhu, zvedání závaží a jógy.

Hodinky Fitbit Blaze nabídnou řadu funkcí Hodinky Fitbit Blaze nabídnou řadu funkcí

Z hlediska hardware se Fitbit Blaze může pochlubit například snímačem tepové frekvence, pro měření údajů při outdoorových aktivitách umí využívat GPS spárovaného chytrého telefonu. Důležitým parametrem je určitě výdrž baterie na jedno nabití, která by u tohoto modelu měla dosahovat až pěti dní. Chybět nebudou ani funkce, jako je přijímání hovorů a správa hudby. Hodinky Fitbit Blaze budou kompatibilní s platformami Android, iOS a Windows.

Hodinky spolupracují s mobilním telefonem Hodinky spolupracují s mobilním telefonem

Dostáváme se k další podstatné informaci, kterou je cena – a ta rozhodně nebude lidová! Chytré hodinky Fitbit Blaze samy o sobě přijdou na 199,95 dolarů (asi 5000 Kč), jejich hodnotu však lze navýšit řemínkem – kaučukový přijde na 29,95 dolarů (asi 720 Kč), kožený má stát 99,95 dolarů (cca 2500 Kč) a provedení z nerezové oceli 129,95 dolarů (přibližně 3300 Kč).

Zahájení prodejů je plánováno na březen tohoto roku s tím, že od 20. února si zájemci budou moci vyzkoušet Fitbit Blaze v prodejnách amerického řetězce Best Buy. Zařízení je již nyní možné předobjednat na oficiálním webu, později bude také v nabídce dalších internetových prodejců.

Zdroj: Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)