Facebook Messenger dostává velkou aktualizaci vzhledu, jak se vám líbí? (anketa)

messenger

Aplikaci Facebook Messenger pravděpodobně nemusíme žádnému uživateli v současnosti nejpopulárnější sociální sítě příliš představovat. Pokud vám ale její název přece jen nic neříká, jedná se o samostatnou aplikaci pro chatování na Facebooku prostřednictvím chytrých telefonů a tabletů.

Proti Facebook Messengeru se po jeho vydání zvedla vlna nevole, jelikož uživatele nutil nainstalovat další aplikaci i přes to, že původně chat zvládla samotná aplikace Facebook. Messenger se navíc již od samotného vydání potýkal s celou řadou chyb a nedostatků, které se však Facebook postupem času snažil eliminovat. Postupem času vzniklo také několik alternativ k tomuto chatovacímu klientovi, většina z nich však nebyla příliš dobře použitelná. Výjimkou je ovšem například aplikace Disa, o které jsme již u nás psali. Různé alternativy pak existují i k samotné aplikaci Facebook.

Tvůrci Facebook Messengeru se však nevzdávají a přicházejí s jednou velkou aktualizací za druhou. Není tomu příliš dlouho, co dostala aplikace Messenger podporu více účtů, po které někteří uživatelé volali již dlouho. V posledních dnech pak Facebook postupně nahrazuje původní vzhled své chatovací aplikace, na kterém se od její první verze nic drasticky nezměnilo. Nově tak Messenger nabídne moderní Material design.

Jak můžete vidět na screenshotech, změny vzhledu jsou patrné na první pohled, funkčnost aplikace však příliš neovlivňují. Na první pohled nejzásadnější změnu prodělala horní lišta, která slouží pro přepínání mezi jednotlivými částmi aplikace. Nově je pak do modra přebarvena také systémová notifikační oblast. Výraznou úpravou designu prošlo také tlačítko pro vytvoření nové zprávy / zahájení hovoru / vyhledávání. Prvky Material designu pak nalezneme také ve známé chatovací „bublině“, která se zobrazuje nehledě na to, zda se zrovna nacházíte v systému nebo v jiné aplikaci.

Facebook Messenger Material

[gravityform id=“50″ title=“false“ description=“true“]

Aplikaci Facebook Messenger můžete zdarma stáhnout z Obchodu Play.

Dorazil už nový Facebook Messenger i k vám?

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)