TOPlist

5 tipů jak nejlépe využít Android na den sv. Valentýna?

den sv. valentýna

Tzv. den zamilovaných je již za dveřmi. Zítra by se měli pánové před svými ženami a přítelkyněmi blýsknout a ukázat jim, co to je romantika. Jenže co když pondělek zapříčinil to, že nemáte žádný nápad a už vůbec ne čas? V tom případě je tu vás blízky pomocník – smartphone. Již vám pomohl nespočetkrát, tak proč by nemohl pomoci i nyní. Připravili jsme pro vás několik tipů jak co nejlépe využít svůj Android na den sv. Valentýna.

Den sv. Valentýna s Androidem? Levou zadní

1) Rezervace stolu v restauraci

Pravděpodobně budete chtít vzít svou polovičku na romantickou večeři. Musíte ale počítat, že v tento den bude většina lepších restaurací přeplněná k prasknutí. Je tedy na místě si rezervovat stůl. S tím vám jednoduše může pomoci aplikace Restu. Vyhledávání restaurace v aplikaci je velice jednoduché a rychlé. Restaurace jsou v aplikaci hodnoceny, takže se jednoduše nemůže stát, že byste šlápli vedle. Navíc, pokud se aplikaci naučíte používat pravidelně, můžete se těšit na příští rok, kdy na den sv. Valentýna poprvé ušetříte. S každou rezervací totiž sbíráte body, kterých když nasbíráte 300, promění se v 300,- Kč a jednoduše je použijete k úhradě večeře nebo její části.

Pokud se vám zítra bude podnik líbit, jednoduše si ho uložíte mezi oblíbené a můžete ho jindy navštívit znovu. Výhodou je možnost okamžité rezervace stolu přímo z aplikace. Nemusíte tedy nikam volat ani nic zdlouhavě vyřizovat. Prostě jen najdete a rezervujete. Jak pohodlné a rychlé.

Restu – Gastronomic guide
Restu – Gastronomic guide

Alternativně by vám s výběrem té pravě restaurace mohla pomoci i aplikace Zomato. Najdete v ní spoustu recenzí na nejrůznější restaurace. V tomto případě ale již neprovedete samotnou rezervaci a budete se muset odhodlat k telefonickému hovoru. Kontakt vám ale aplikace poskytne.

Zomato: Food Delivery & Dining
Zomato: Food Delivery & Dining

2) Naplánujte si co uvaříte

Pokud patříte mezi ty pány, kteří raději své polovičce ukáží, že se umí otáčet v kuchyni, mohou se vám hodit nějaké nápady na láskyplnou večeři. Pokud tedy restaurace není nic pro vás, možné byste spíše zvolili aplikaci Tasty Recipes. Můžete samozřejmě zvolit i jinou aplikaci s hromadou receptů. My jsme ale vybrali právě tuto, protože její obsah je mnohem originálnější, než v případě běžných českých aplikací na vaření. Hlavní výhoda spočívá ve většinou rychlých a originálních receptech, jejichž výsledky vypadají více než jen chutně. Pravda, aplikace je jen v angličtině, ale pokud byste nerozumněli samotným receptům, pomohu vám přiložená videa.

Tentokrát tedy můžete na den sv. Valentýna uvařit jídlo, na které vaše polovička nebude chtít čekat ani minutu od chvíle, kdy jej před sebou spatří. Výsledky receptů v této aplikaci vypadají naprosto dokonale a díky videím tak mohou vypadat i ty vaše.

Tasty Recipes
Tasty Recipes

Pokud byste se přece jen rozhodli, že raději nebudete experimentovat a uvaříte něco osvědčeného a roky prověřeného, může vám pomoci aplikace Vaření.cz. Ta obsahuje stovky klasických receptů na nejrůznější pokrmy. Navíc je v češtině, takže cizí jazyk vám nebude překážkou.

Vaření.cz - Nejlepší recepty
Vaření.cz - Nejlepší recepty

3) Nachystejte atmosféru

Není nad to, když vám v průběhu večera hraje na pozadí romantická hudba. Jenže kde ji vybrat a nekrást? To je přece jednoduché – na Spotify! Jeho výhoda tkví v playlistech situovaných podle nálad. Potřebujete navodit romantickou atmosféru? Pak není nic jednoduššího, než najít romantický playlist s oblíbeným žánrem a nastavit ideální hlasitost. Poté se již můžete pustit do konverzace plné sladkých blábolů při sklence dobrého vína.

Spotify: Music and Podcasts
Spotify: Music and Podcasts

Samozřejmě se může stát, že již používáte jinou službu pro streamování hudby. Pokud ano, pravděpodobně to bude Hudba Play. I ta samozřejmě může pomoci s výběrem té správné hudby. I zde ale platí, že již budete muset obětovat trochu více sebe. Hudba Play totiž nedisponuje playlisty podle nálad a tak byste si takový museli nejprve sami vytvořit.

YouTube Music
YouTube Music

4) Mluvil tu někdo o vínu? Ale jaké vybrat?

Vín bývá v obchodech tolik druhů, že z toho jde až hlava kolem. Jak tedy vybrat dobré víno, přestože nejste zrovna znalec vín? Stačí použít aplikaci Vivino Wine Scanner. Tahle aplikace vám umožní naskenovat vinětu, kterou následně odešle a porovná s databází. Snadno tak zjistíte, na jaké víno se to právě díváte. Sladké či suché, moravské či australské. Nechybí ani hodnocení a recenze uživatelů.

A pokud by aplikace přece jen zrovna vaše víno nenašla, můžete ho po ochutnání sami přidat do databáze a ohodnotit ho. Možná právě vy pomůžete dalším kolegům, kteří budou vybírat vhodné víno na den sv. Valentýna.

Vivino: Buy the Right Wine
Vivino: Buy the Right Wine

Pokud byste ale nerozuměli některým pojmům a výrazům z vinařského světa, dopomůže vám ke správnému pochopení aplikace Víno na dotek. Jedná se o praktického průvodce víny z Čech a Moravy. V aplikaci mimo jiné zjistíte třeba i kde můžete vybraná vína zakoupit.

Víno na dotek
Víno na dotek

5) Čas na romantický film

Až budete cítit, že povídání si u sklenky vína potřebuje povznést na další level, přijde čas na aplikaci Netflix. Pokud ho již používáte, jistě znáte všechny jeho výhody. Pokud jste o něm zatím jen slyšeli, můžete ho ihned vyzkoušet. A dokonce vás to nemusí nic stát, protože Netflix nabízí 30 dní na zkoušku zdarma. Registraci stihnete ještě dnes a zítra už jen pustíte nějaký romantický film, například třeba „In Your Eyes“. Ten už tu vaší drahou polovičku dostane přesně do takového rozpoložení, jaké se na den sv. Valentýna hodí.

Pokud se vám obsah zalíbí, můžete samozřejmě pokračovat v placené službě za 9,99 €. Případně jednoduše zrušíte odběr před vypršení onoho měsíce zdarma.

Netflix
Netflix

Pokud byste raději koukli na film s českým dabingem, asi nejvíce vám vyjde vstříc Voyo. Stejně jako v případě Netflixu se jedná o službu pro streamování filmů a seriálů, jen s tím rozdílem, že obsah bývá právě v češtině. To bohužel Netflix zatím neumí.

Bylo to složité?

Díky šikovným aplikacím budete na den sv. Valentýna připraveni ve všech ohledech. Pomohou vám zarezervovat stůl v restauraci, vybrat správné víno, pustit příjemnou hudbu nebo romantický film. Představte si (starší ročníky mohou klidně zavzpomínat) kolik času a peněz by to stálo, kdyby nebyly chytré telefony. Rezervovat stůl byste museli telefonicky, pokud byste se rozhodli vařit, vystačit byste si museli s vlastními znalostmi či s běžnými kuchařkami, víno byste vybírali náhodně, hudbu by zajistilo ohrané CD a na nakonec byste šli do přeplněného kina na „50 odstínů temnoty“. Není to s tím smartphonem přece jen snazší a příjemnější?

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)