Google chystá na rok 2017 dvoje chytré hodinky s Android Wear 2.0

chytre-hodinky-s-android-wear-ico

Rok 2017 možná bude rokem chytrých hodinek s operačním systémem Android Wear. Už několik měsíců kolují zvěsti, že kromě telefonů, tabletů a prvků chytré domácnosti představí Google také chytré hodinky s Android Wear. Nyní vyhledávací gigant potvrdil serveru The Verge, že počátkem příštího roku představí hned dvoje hodinky s tímto OS. Prezentace bude součástí kampaně, která má přesvědčit spotřebitele o tom, že by chytrým hodinkám měli věnovat pozornost.

Hodinky by mohly být součástí podobného programu, jako byla svého času zařízení Google Edition. Výrobci tedy budou mít na starost hardware, design a integraci softwaru, nabízeny však budou v Google Store. Server The Verge po vydání doplnil informaci, že „Nové modely nebudou používat značku Google nebo Pixel, ale budou označeny logem firmy, která je vyrobila.“ Otázkou je, kdo bude hodinky vyrábět. V úvahu připadají firmy jako Samsung, Motorola, Fossil, ASUS, Casio, Sony, Nixon, Michael Kors a Tag Heuer, ale jako nejpravděpodobnější se jeví LG a Huawei. Novinky mají údajně kódová jména Angelfish a Swordfish.

Rok 2017 přinese chytré hodinky s Android Wear 2.0 Rok 2017 přinese chytré hodinky s Android Wear 2.0

Rok 2017 přinese chytré hodinky s Android Wear 2.0

Produktový manažer pro Android Wear Jeff Chang, který je ve článku The Verge citován, také odhalil, že po uvolnění hodinek budou následovat další výrobci s produkty postavenými na Android Wear 2.0. Některé z nich bychom možná mohli vidět už na veletrhu CES, který proběhne mezi 5. a 8. lednem v Las Vegas. Android Wear 2.0 dospěje v lednu ke druhému vývojářskému náhledu, který přinese například podporu Android Pay či Asistenta Google. Lze předpokládat, že představení nových hodinek bylo původně plánováno na debut smartphonů Pixel, ale zpoždění Androidu Wear 2.0 způsobilo odklad.

Chytré hodinky s Android Wear 2.0 patrně budou téma, o kterém v roce 2017 hodně uslyšíme. Samotný Google zopakoval, že je odhodlán podporovat a propagovat vydávání této nositelné elektroniky. Cílem této snahy je rozjet a budovat platformu na jeho operačním systému. Aktuálně však o chytré hodinky není příliš velký zájem, což potvrzuje i skutečnost, že výrobci jako LG či Motorola nepředstavili letos žádné nové modely. Výhled za obzor však nevypadá beznadějně.

Zdroje: androidcentral.com, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)