Vysněné chytré hodinky konečně představeny? Tohle je Fitbit Ionic

chytre hodinky fitbit ionic

Dlouho očekávané chytré hodinky Fitbit Ionic se konečně představily. Má se jednat o vrcholné zdravotnické a sportovní hodinky, které nabídnou všechno potřebné.

Fitbit Ionic – Vše co potřebujete v jednom zařízení

V minulém roce společnost Fitbit kupovala jednu konkurenci za druhou, a to včetně známých značek, jako byl třeba Pebble. Šlo o jasný signál, že se chystají přesunout z trhu chytrých náramků o úroveň výše a nabídnout světu chytré hodinky. Dnes se tak stalo a výrobce ukázal poprvé chytré hodinky Fitbit Ionic.

Ionic jde trochu jiným směrem, než jsme zatím mohli vidět u Android Wear, Samsung Gear S nebo Apple Watch hodinek. Sport je u těchto hodinek na prvním místě, to zrovna nemusí těšit majitele Pebble hodinek, kteří čekali na novou verzi. Fitbit Ionic je vybaven novým SpO2 snímačem, který v budoucnu umožní měřit např. spánkovou apnoe. Dále má být vybaven nejkvalitnější GPS.

Nechybí ani vylepšení měření srdečního tepu, voděodolnost do hloubky 50 metrů a sada dynamických sportovních tréninků s osobním trenérem. Už jen z těchto věcí jde vidět, že je Ionic určen hlavně pro sport. Neznamená to ale, že by chyběly funkce chytrých hodinek. Dokonce podporují bezkontaktní platby (v Česku bude funkce dostupná příští rok), chytré notifkace z telefonu a celou řadu aplikací.

Hodinky mají také hudební přehrávač (k dispozici je 2,5 GB na hudbu), baterie by měla na jedno nabití vydržet 4 a více dnů provozu hodinek, při zapnuté GPS pak ale výdrž dramaticky klesá, a to na 10 hodin. Zajímavé ke to, že hodinky běží na vlastním systému Fitbit OS, už nyní jsou na ně dostupné aplikace jako Strava, AccuWeather, Relax Timer. Na podzim pak přijde i Flipboard, GAME GOLF, Nest nebo Surf.

Kromě hodinek představil Fitbit také bezdrátová sluchátka pro sportovce Fitbit Flyer, novou verzi chytré osobní váhy Aria 2 a také prémiovou službu koučování tréninků, kde si uživatelé budou předplácet cvičení, tréninkový program apod. Všechny novinky budou dostupné v říjnu 2017.

fitbit-chytra-zarizeni-sportovni-novinky.

Dostupné budou na podzim, cena Fitbit Ionic však moc nepotěší

Samotné hodinky jsou vyrobeny z hliníku, proti poškrábání chrání displej Gorilla Glass 3. Bohužel k displeji chybí více informací, jas displeje by měl jít ale „vytáhnout“ až k hodnotě 1000 nitů. K dispozici budou různé vyměnitelné pásky řady Classic, Sport a také speciální kožené. V Česku budou hodinky k dispozici v říjnu tohoto roku, a to za cenu 299 dolarů, což je v přepočtu 6 500 Kč bez DPH.

Jak se vám líbí nové hodinky od Fitbitu?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)