Chrome 66 přináší na telefony experimentální uživatelské rozhraní

chrome 66 nove ui duplex

Prohlížeč Chrome 66 vyšel v betaverzi. Tato verze už většinou má velmi blízko tomu, co uvidíme ve stabilní verzi. Hlavní novinkou je Chrome Duplex, což je experimentální design uživatelského rozhraní, který nahrazuje Chrome Home. Na první přečtení to zní možná trochu komplikovaně, ale ve skutečnosti to není. Google zkrátka vyměnil jeden experimentální design UI za druhý.

V Chrome 66 už si můžete aktivovat Duplex

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Google se rozhodl ukončit experimentální UI s názvem Chrome Home, kde největší změnou bylo to, že se přesunula lišta na spodní stranu prohlížeče. Nedlouho poté se objevila informace, že místo toho přijde Chrome Duplex. Poté, co prošel prvními testovacími verzemi, se nyní objevil i v betaverzi prohlížeče a každý si jej může zapnout.

Aktivovat si jej můžete tak, že zadáte do lišty“chrome://flags„, vyhledáte si „Duplex“ a zvolíte „Enabled„. Po restartování prohlížeče se vám objeví nový experimentální design. Novinka se dělí na dvě části, vyhledávací lišta se vrátila zpátky do horní části prohlížeče. Na spodní části se ukazuje nová vysunovací lišta, která po vysunutí zobrazí panel s nejvíce používanými stránkami a také posledními přidanými záložkami.

Nový design každopádně schytává kritiku za to, kolik místa zabírá. Mohlo by jít o hodně zajímavou funkci, kdyby bylo vidět například jen šedé znázornění vysunutí. A ne obrovská bílá lišta, která nemá žádnou funkci. Nicméně jde stále o betaverzi, do stabilní verze se to může změnit, nebo to může Google úplně zrušit, jak už několikrát ukázal.

Chrome Beta
Chrome Beta

Jak se vám líbí experimentální design v Chrome 66?

Zdroj: droid-life.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)