Asistent Google bude chytřejší: Tohle všechno již brzy bude umět

asistent google novinky gdd

Asistent Google se brzy rozšíří o nové funkce, Google je představil na konferenci GDD. Bohužel o rozšíření dalších jazyků nepadlo ani slovo. V blízké budoucnosti ale přijde například integrace překladače nebo porozumění komplexních otázek. Novinky můžete vidět i na videu níže.

Asistent Google dostane mnoho zajímavých funkcí

Začneme integrací překladače. Brzy budete moct asistentovi říct větu „Be my German translator“ (Buď můj německý překladatel), dokud tuto funkci nevypnete, tak asistent bude vše, co řeknete, překládat do němčiny. Fungovat bude samozřejmě více jazyků, jejich seznam ale zatím není známý, takže nevíme, jestli mezi nimi bude i čeština.

Day 2 Keynote (GDD Europe ’17)

Day 2 Keynote (GDD Europe '17)

Další zajímavou novinkou je porozumění komplexních otázek. Momentálně se Google chlubí hlavně navazujícími otázkami, což jsou otázky, u kterých nemusíte asistentovi říkat kontext, protože si ho pamatuje, tohle je něco, co se také vylepší. Brzy k tomu ale přibydou i komplexní otázky jako třeba „Jak se jmenuje film, ve kterém hrál Tom Cruise a hrál v něm kulečník?“. Assistant Google pak odpoví. Také se ukázal příklad, kdy se moderátor zeptal na seznam atrakcí v zábavním parku a minimální výšku pro vstup na horskou dráhu v daném parku.

Dále se vylepší osobní preference. Již nyní se dá nastavit například adresa domů, do práce, nebo oblíbené týmy. Nově ale půjde například říct asistentovi, že byste šli do místního bazénů plavat, pokud bude alespoň 25 stupňů. Asistent si tuto informaci zapamatuje a vy se ho pak můžete zeptat například „Můžu se jít příští týden zaplavat?“. Podle počasí vám pak asistent odpoví.

Využíváte Asistent Google, i když zatím není v češtině?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)