Aplikace SystemPanel 2: Mějte svůj Android pod drobnohledem

systemPanel 2

Pro někoho je androidí telefon více než jen přístroj na volání a věnují mu také větší péči. Patříte mezi uživatele, kteří mají rádi detailní přehled? Vyzkoušejte aplikaci SystemPanel 2, která vám prozradí všechny zajímavé informace na jednom místě.

SystemPanel 2: Všechny informace na jednom místě

Proč vůbec aplikaci SystemPanel 2 instalovat? Informací, které zajímají pokročilejší uživatele, je spousta. Ať už se jedná o vytížení jader procesoru, paměťovou zátěž jednotlivých aplikací či teplotu baterie. Na to vše dnes existují aplikace nebo místa systému, která to prozradí. Proč ale na to mít hned několik nástrojů, když si vystačíte s jedním? Přesně takové může být použití testovaného nástroje.

Přehled v reálném čase – zatížení systému, stav signálu, baterie i teploty

Velice oblíbenou částí aplikace bude jistě Live. Zde si lze zobrazit například běžící aplikace, zatížení procesoru i obsazení paměti. Je to něco podobného jako správce úloh v systému Windows. Dokonce nám aplikace SystemPanel 2 umožní i jednotlivé procesy „zabíjet“ nebo aplikace rovnou odinstalovat. Záložka status jde ještě více do hloubky a umožní sledovat i zatížení jednotlivých jader procesoru nebo jeho takt. Nechybí zde ani údaje o signálu nebo třeba teploty čipu a baterie.

Informace o vašem zařízení

Záložka Device slouží jako databanka informací o vašem telefonu – o použitém hardwaru, obsazení úložiště, nabíjení nebo připojených sítí. Velice rychle zde můžete zanalyzovat Wi-Fi síť, ke které jste připojení, nebo si například prohlédnout poslední zaznamenanou pozici z GPS či sítě.

Historie vytížení telefonu

Patříte-li mezi příznivce grafů, zavítejte do sekce History. Aplikace SystemPanel 2 zde zobrazuje historie využívání baterie, běžící procesy, využití displeje i sílu signálu Wi-Fi a mobilní sítě. Sekce TOP APPS pak řadí aplikace či spíše procesy podle četnosti používání.

Přehled nainstalovaných aplikací

Nakonec se může hodit i záložka Apps, která tak trochu supluje správce aplikací systému. Máme zde přehledně zobrazen seznam nainstalovaných aplikací, které můžeme po podržení prstu instalovat, archivovat nebo zobrazit další podrobnosti. V nich nalezneme zajímavé informace o instalačním balíčku, spotřebě baterie a paměti nebo třeba historii jejího spuštění. Šikovný je i přehled oprávnění jednotlivých aplikací.

Závěr

Aplikace SystemPanel 2 patří do rukou hlavně těm, kteří chtějí mít svůj Android pod dozorem. Takoví uživatelé zde najdou spoustu užitečných informací, které mohou posloužit pro klid jejich duše nebo třeba k analyzování nějakého problému. Hodí se taková aplikace do rukou běžným uživatelům? Jako zvědavé nakouknutí pod pokličku a do „útrob“ telefonu určitě. Aplikace je prozatím ve verzi beta, a proto je nutné počítat s některými chybkami. Při našem testování například nebyla zobrazena síla signálu mobilní sítě, na jiné nedostatky jsme nenarazili. Naopak převažovaly šikovné funkce a informace.

Aplikace SystemPanel 2 je k dispozici zdarma, objevují se v ní ovšem reklamy. Za odstranění reklam pak zaplatíte 60 Kč.

SystemPanel 2
SystemPanel 2
Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)