Aplikace Screen off, Keep playing dělá co slibuje

Screen-Off-Keep-Playing-logo

Občas by se hodilo šetřit baterii při přehrávání videa, které chcete především poslouchat? Je tu aplikace „Screen off, Keep playing“, která vám „zhasne displej“.

Proč „žrát“ baterku, když nemusíte?

Občas chcete na YouTube či jiné videoslužbě najít prostě jen hudbu, či mluvené slovo. Video najdete, pustíte a… po celou dobu vám krásně svítí displej. To je ale u řady videí zbytečné. Videoservery jsou plné různých klipů, nebo hudebních skladeb, kde místo videa jedou jen text písně, či dokonce jako videosložka jsou jen statickým obrázkem. Vám by se tedy hodil způsob, jak si ztlumit obrazovku a tím významně šetřit baterii.

Aplikace Screen off, Keep playing na zhasínání

Proto je tu aplikace Screen off, Keep playing, která dělá přesné to, co slibuje v názvu. Aplikaci si nainstalujete a pak vás požádá o povolení služby přístupnosti, které potřebuje proto, aby mohla zhasínat obrazovku vašeho zařízení.

Ovládání je jednoduché. Jakmile aplikaci povolíte, přepínáte režim zhasnuté obrazovky dlouhým stiskem tlačítek hlasitosti. Pokud podržíte tlačítko hlasitosti dolů několik vteřin, obrazovka se zhasne. Pro její rozsvícení pak stačí zase držet tlačítko hlasitosti nahoru. Pokud chcete ovládat hlasitost, stačí jen tlačítko několikrát zmáčknout rychle za sebou. Jak jednoduché, že?

Funguje to?

Vy si tedy najdete video a spustíte si ho a pak si tlačítkem hlasitosti zhasnete obrazovku. Jakmile budete s telefonem opět chtít pracovat, prostě si ji tlačítkem pro zvýšení hlasitosti opět rozsvítíte.

A má to opravdu vliv na baterku? Záleží na druhu vašeho displeje. Na displejích typu OLED či AMOLED je černá opravdu černá, takže tímto způsobem eliminujete spotřebu displeje takřka na nulu. U ostatních displejů se výrazně, i když ne zcela, sníží „požírání“ baterky displejem, protože se sníží jas, u většiny telefonů se vypne podsvícení a ještě se obrazovka překreslí černou.

Aplikaci nemusíte pochopitelně použít jen při přehrávání videa. Můžete tak omezit spotřebu baterie obrazovky třeba i v jiných situacích, například pokud chcete, aby vaše navigace byla opravdu jen hlasová, a nechcete a nepotřebujete se dívat na displej a mapu. Je to jistě i docela vtipná zákeřnost kamarádům, akorát nesmíte zapomenout, jak se obrazovka opět rozsvítí.

Screen Off Keep Playing
Screen Off Keep Playing
Michal Rada
O Autorovi - Michal Rada

Je odborníkem v oblasti e-governmentu a využívání informačních technologií ve veřejných službách na národní i evropské úrovni. Je také architektem EG. Kromě toho se věnuje… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)