Google má novou aplikaci pro tvorbu krátkých videí

aplikace na tvorbu kratkych videi

Už je to rok, co Google spustil aplikaci Motion Stills pro iOS. V češtině je aplikace známá jako “Pohyblivé fotky” a využívá se k tvorbě krátkých videí. Teď se dostala i na Android.

Aplikace k tvorbě krátkých videí využívá netradiční ovládání

Už v popisu v Google Play si můžete všimnout, že se nejedná o typickou aplikaci Googlu. Jde spíše o takovou menší experimentální aplikace, funguje ale velmi dobře. I díky tomu má odlišné ovládání a uživatelské rozhraní, než můžeme vidět u jiných aplikací Googlu. Aplikace má dva hlavní režimy, jeden slouží k tvorbě pohyblivých GIF obrázků, pomocí druhého se pak dají tvořit zrychlené záznamy.

Další výhoda je v tom, že aplikace nahrávané snímky stabilizuje, takže se můžou rovnou sdílet a není potřeba nějaká další úprava. GIF obrázek se dá nahrávat maximálně tři vteřiny. Zrychlený záznam pak až jednu minutu, navíc se dá zpomalit na normální rychlost, takže v podstatě můžete mít klasickou minutu záznamu. Zrychlit video se pak dá až osmkrát.

I ve zrychleném módu je zapnutá stabilizace, Google dodává, že Android verze dostala vylepšenou verzi algoritmu pro ořezávání videa, který si lépe poradí s náhodnými otřesy telefonu. Ke stabilizaci není potřeba internetové připojení, vše funguje offline přímo v aplikaci. Stažení aplikace je zdarma, podporuje zařízení s Androidem 5.1 a výš.

Motion Stills
Motion Stills

Jak se vám líbí nová aplikace Googlu?

Zdroj: blog.google

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)