Android Nougat nebo Android Nutella? Android N má konečně oficiální jméno

android nougat

Společnost Google před pár chvilkami na svém Twitterovém účtu oznámila oficiální jméno následující verze Androida, dosud označované jako „N“. Oznámení tak přichází déle než měsíc po konferenci Google I/O 2016, na které bylo spuštěno veřejné online hlasování o jméně. Největšími favority, alespoň co se týkalo diskusí pod našimi články, byly jednoznačně Android Nutella a Android Nougat. A kdo je vítěz?

Android Nougat Statue Unwrapping

Android Nougat Statue Unwrapping

Kdo sázel na Nutellu prohrál. Bude to Android Nougat

Nejnovějším dezertem do Androidí rodiny se stává nugát, resp. Android Nougat. Verze by měla vyjít v průběhu letošního léta. Již současná beta verze ale přináší řadu změn a novinek, jako například vylepšené notifikace nebo třeba rozdělené obrazovky multitaskingu. Vylepšené jsou také již z minulé verze zaběhnuté funkce, jako třeba úsporný režim Doze, který již v beta verzi funguje naprosto skvěle. Novinkou systému pak je i na I/O oznámená platforma Daydream VR.

Takže o oficiálním jménu následující verze Androida již máme jasno. Teď už zbývá jen čekat, až bude Android venku oficiálně a doufat, že se velmi rychle rozšíří i na další zařízení, než jen současné a budoucí Nexusy. Nová verze totiž bude opět stát za to.

Zdroje: theverge.com, twitter.com.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)