TOPlist

Aktualizace Obchodu Play: Méně stažených dat a přesnější informace o velikosti aplikací

nekvalitni aplikace google play

Na blogu vývojářů Androidu se objevila zajímavá zpráva týkající se Obchodu Play, respektive aplikací z něj stažených. Již vbrzku se můžeme těšit dvou novinek, kterých si sice většina uživatelů na první pohled možná nevšimne, to však rozhodně neznamená, že by tyto novinky nebyly nijak zajímavé.

Nový algoritmus sníží velikost aktualizací

Prvním vylepšením je nový algoritmus, díky kterému se sníží velikost stahovaných aktualizací. A změna nebude zanedbatelná, nově by totiž měla být velikost aktualizací až poloviční. V případě přibližně 98 % aktualizací aplikací jsou staženy pouze změny, které následně nahradí staré součásti .apk souboru, což samo o sobě podstatně snižuje velikost aktualizace. Dalšího snížení velikostí aktualizací se pak nově docílilo nasazením nového Delta algoritmu bsdiff.

Tento algoritmus je však aplikovatelný nejen na aktualizace .apk souborů, ale také na doplňkové soubory aplikací do velikosti až 2 GB. U prvního stažení doplňkových souborů je velikost stahovaných dat díky tomuto algoritmu snížena až o 12 % a v případě aktualizací pak o nezanedbatelných 65 %.

Uživatel bude vědět, kolik dat přesně stáhne

Informace o velikosti aplikace jsou v Obchodě Play přítomny již delší dobu, doposud se však jednalo o pouze velikost samotného .apk souboru. Nově by Obchod Play měl zobrazovat přesnější informace o skutečně stažených datech nutných pro instalaci. Pokud aplikaci již nainstalovanou máte a dorazí nějaká aktualizace, zobrazí se vám informace o velikosti této aktualizace. Tato novinka by měla do Obchodu Play dorazit v následujících dnech.

obchodu play

Co na novinky v Obchodu Play říkáte?

Zdroje: Engadget.com, android-developers.googleblog.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)