TOPlist

WhatsApp: Aplikaci je možné „shodit“ pomocí smajlíků

whatsapp náhled

Mnoho aplikací má nějaké své omezení, nějaké hranice, které nemůže překročit. Patří mezi ně i velmi populární kecálek WhatsApp, na který se kolegové ze serveru Hackatrick.com zaměřili již podruhé. Loni se pokusili aplikaci „na druhé straně“ „killnout“ nejkratším možným textem. Již dříve bylo zjištěno, že pro WhatsApp je problémem hlavně velice dlouhá a objemná zpráva, zejména pokud přesahuje 7 Mb. Jim ale k pádu aplikace stačilo „pouhých“ 2000 slov ve speciální znakové sadě, tedy asi 2 kb.

Stejná dvojice redaktorů se letos pokusila o shození aplikace dalším extrémním způsobem – pomocí smajlíků.

WhatsApp - pád na webu

Příliš mnoho smajlíků ve WhatsApp

Webová verze WhatsApp umožňuje zadat celkem 6500 – 6600 znaků (dle použité znakové sady). Jenže již při dosažení 4200 smajlíků se začne prohlížeč zpomalovat. Protože ale limit ještě nebyl dosažen, nechá vás v psaní pokračovat. Krátce po odeslání ale došlo k několika vteřinovému zamrznutí prohlížeče. A co na straně příjemce na smartphonu? Zpráva přišla, ale během jejího načítání do vyrovnávací paměti aplikace WhatsApp přestala pracovat taktéž.

Whatsapp Crash v2

Whatsapp Crash v2

Pro test bylo použito hned několik možných kombinací prohlížeče (Firefox, Chrome), smartphonů (Moto E, Asus Zenfone 2 Laser, OnePlus 2, iPhone) a verzí Androida (Marshmallow, Lollipop, KitKat). Ve všech případech se aplikace chovala velice podobně, jen s výjimkou iPhonu, na kterém nedošlo k úplnému pádu aplikace, ale jen k zamrznutí na několik dlouhých vteřin.

Zdroj: Hackatrick.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)