TOPlist

Jak vypadá pohled očima horolezce? Google přidává vertikální Street View

Google StreetView horolezec

Služba Google Street View nepatří rozhodně mezi žádné novinky – 3D snímky ze silnic a ulic si dnes může zobrazit úplně každý v Google Maps i ve svém telefonu. Snímky z prostředí komunikací už ale dávno nejsou jediným obsahem, který lze ve Street View zobrazit. Google stále přidává nové a nové zajímavosti, zmínit můžeme řadu kulturních památek či třeba podvodní dno. Do Google Street View nyní míří další novinka, která se rozhodně nehodí pro uživatele trpící strachem z výšek. Vertikální Street View totiž nabídne pohled očima horolezce. O tyto snímky se postaralo duo profesionálních horolezců Alex Honnold a Lynn Hill, kteří pořídili 3D snímky na hoře El Capitan v Yosemitském údolí v kalifornském pohoří Sierra Nevada.

Vertikální Google Street View v akci

Google Street View horolezec

Scale Yosemite’s El Capitan in Google Maps with Alex Honnold, Lynn Hill, and Tommy Caldwell

Scale Yosemite's El Capitan in Google Maps with Alex Honnold, Lynn Hill, and Tommy Caldwell

Tyto snímky si může již nyní vyzkoušet každý z vás, do telefonu v Google Maps stačí zadat Yosemite a zobrazit snímky interiéru, což je v tomto případě zmíněné vertikální Street View. Ještě většího zážitku lze docílit s Google CardBoard, které zajistí dojem virtuální reality. Další snímky budou, doufejme, brzy přibývat.

zdroj: phandroid.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)