Uber v Česku spustil službu Pop – taxikářem udělá každého z nás

uber black

Uber již nějakou dobu v České republice působí. I když není tak rozšířený jako v zahraničí a najít volné auto bývá v Praze občas problém, startup v týdnu spustil svou kontroverzní službu Pop. Ta, ve zkratce, může udělat taxikáře z každého z nás. Má to ovšem pár podmínek. Vaše auto nesmí být starší 10 let, naopak vy musíte být starší 21 let a musíte mít čistý trestní rejstřík.

uber black

Pro svezení si stačí nainstalovat aplikaci Uberu a z nabídky si vybrat Uber Pop. V aplikaci následně vidíte, jak k vám přijíždí váš „taxík“. Cena je oproti běžné taxislužbě nižší. Za nástup do vozidla dáte dvacku a poté platíte 10 Kč/km a 4 Kč za minutu ve vozidle.

A proč je Pop kontroverzní? Služba se nelíbí zavedeným taxikářům, kteří proti Uberu v zahraničí již několikrát protestovali. Něco podobného se dá očekávat, pokud se služba rozšíří, i u nás. V Bruselu například Pop velmi silně narazil. Tamní legislativa pohrozila pokutou 10 tisíc euro za jízdu, což Pop takřka ukončilo.

2014-11-08 10.30.23

Pokud nechcete jezdit s „kdovíkým“, můžete vyzkoušet Uber Black. V takovém případě pro vás přijede certifikovaný řidič s povětšinou luxusním autem. Platba za jízdu probíhá bezhotovostně skrze vaši online platební kartu, kterou si do aplikace uložíte.

Uber - Request a ride
Uber - Request a ride

Zkoušeli jste Uber? Má podle vás služba budoucnost? Zajímal by vás podrobnější článek s našimi zkušenostmi?

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (32)