Tip: Jak získat zpět omylem smazanou notifikaci?

Nexus 5X – aktivní notifikace

Přišla vám notifikace a omylem jste ji posunem doprava nebo doleva odstranili? Nechtěné smazání oznámení může být leckdy nemilé – zvlášť, pokud jste si jej nestačili ani přečíst a nemáte tušení, o co se mohlo jednat. Systém notifikací v Androidu je velmi elegantní a neplete se vám nijak do cesty až do doby, než si chcete dané upozornění opravdu prohlédnout. Je však velmi jednoduché notifikaci ztratit – poradíme, jak se ke smazanému oznámení pohodlně dostat.

Jak se jednoduše dostat ke smazané notifikaci? Pomocí integrovaného widgetu

Aby vám vychytávka fungovala, musíte mít verzi systému Jelly Bean nebo novější. Zároveň je nám známo, že některé nástavby mohou funkci blokovat – v redakci jsme vyzkoušeli několik telefonů a tabletů, přičemž omezení se týkalo těch s nejrozvinutějšími nástavbami (Samsung, LG, Huawei…). Pro zařízení s čistým Androidem nebo blízko k němu (Nexusy, OnePlus, Nvidia Shield, Accent a mnoho dalších), by však neměla být funkce problémem.

Řešením našeho nešvaru je v systému integrovaný widget nastavení, který umožňuje zobrazit seznam posledních příchozích notifikací.

android notifikaceJak na to:

  • Prvním krokem je mít na ploše místo na 1×1 widget.
  • Dlouhým podržením domácí obrazovky se přesuňte do Nastavení plochy a následně k widgetům.
  • Najděte widget Zástupce nastavení (seznam widgetů je řazen abecedně, hledejte tedy na konci).
  • Po vložení na plochu se vám zobrazí nabídka. Zvolte Protokol oznámení.

K samotné aplikaci už musíte po svých

Nyní máte na ploše widget, který vypadá na chlup stejně jako klasická ikona nastavení. Skrývá v sobě však seznam téměř 50 posledních notifikací, včetně těch, které jste u vybraných aplikací předem skryli.

Samotná funkce se jmenuje Protokol oznámení a ulehčí vám přístup ke ztraceným notifikacím, které jste nechtěně smazali. Po kliknutí na vybrané upozornění vás k němu však widget nezavede – dostanete se do informací o dané aplikaci. Víte však, co jste promeškali a následně kde hledat.

Zdroj: AG

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)