Tip: Jak nastavit hlasitost u každé aplikace zvlášť?

app volume control hlasitost android

Neustálé nastavování zvuku je každodenní chléb drtivé většiny uživatelů smartphonů. Ze ztišené hry najednou přepnete na YouTube nebo Netflix a je potřeba zvuk. Naopak z rozkoukaného seriálu potřebujete zkontrolovat hru s otravným soundtrackem a opět musíte ručně hlasitost upravit. Opakované zesilování a zeslabování při přepínání mezi aplikacemi lze však jednoduše vyřešit.

App Volume Control pomůže zkrotit hlasitost aplikací

Neomezené možnosti Androidu byly pro dlouholeté uživatele vždy spásou. Nejinak je tomu u chytrého řešení nastavení individuální hlasitosti u každé aplikace. App Volume Control si zapamatuje vaše přednastavené zvukové hodnoty a číhá na spuštění některé z vybraných aplikací.

Jakmile App Volume Control detekuje běžící aplikaci s nastavenými parametry, okamžitě změní hlasitost na žádoucí hodnoty. Praktická funkce lze uvést do chodu v několika jednoduchých krocích:

Krok 1: Nainstalujte aplikaci App Volume Control

Bezplatná novinka v Obchodě Play ulehčí každodenní manipulaci se smatphonem a navíc nezahltí paměť. App Volume Control potřebuje k fungování udělit zvláštní práva, ke kterým vás zavede sama aplikace.

App Volume Control
App Volume Control

Krok 2: Vyberte aplikace a vylaďte nastavení

Po zdárném spuštění aplikace se dostanete do menu, ve kterém sídlí každá nainstalovaná aplikace v telefonu. Některými není potřeba se vůbec zabývat – žádnou zvukovou stopu neobsahují.

Vámi vybrané aplikace je potřeba aktivovat. Následně se vám zobrazí zvukové nastavení, kde stačí vybrat, co se po spuštění aplikace se zvukem stane. Na druhé kartě lze rovněž navolit chování zvuku poté, co aplikaci zavřete.

Krok 3: Funguje?

Nezapomeňte nastavení uložit a vyzkoušet v praxi. Správné fungování není podmíněno rootem zařízení – stačí mít pouze verzi systému Android 4.0 a vyšší.

Šikovná vychytávka nebo hloupost?

App Volume Control nabízí výborné řešení pro neustálé přepínání mezi různými aplikacemi. V redakci jsme nejvíce uvítali možnost úplného ztišení her, na jejichž hlasitost už nemusíte předem myslet a s hrůzou v tichu očekávat burácivý soundtrack při spuštění.

Zdá se vám aplikace užitečná nebo dáte nadále přednost ručnímu přepínání?

Zdroj: WHT

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)