Skvělá hra The Plague Inc. – vyhubte celé lidstvo!

plague

V tomto článku si představíme jedinečnou strategii The Plague Inc., která byla původně vydaná pro iOS a o čtyři měsíce později dorazila i na Google Play. Autorem hry  je společnost Ndemic Creation a jedná se o nejlepší pandemický simulátor, který kdy byl vydán na mobilní zařízení.

plague

Na rozdíl od iPhone verze je hra k dispozici zdarma, ale pokud budete chtít využít pokročilých funkcí jako je zrychlení času, cheaty, odemčení nových virů a modifikací genetických kódu, budete si muset připlatit za mikrotransakce.

O čem je The Plague Inc.?

V této hře se snažíte infikovat celou populaci na světě a skoncovat s lidská rasou. Koncept této hry není zrovna morální, ale garantuji vám, že si tuto hru užijete a postupně se může stát vaší závislostí :). Nebudeme ztrácet čas a pojďmě se seznámit s touto unikátní hrou, kterou já osobně velice doporučuji.

2012-11-24-16-32-13

Hra začíná výběrem typu epidemie (viz. obrázek). Každá epidemie je něčím specifická. Např. jedna epidemie se může rychleji přenášet a mít menší smrtelné účinky, zatímco druhá se může rozšiřovat v tichosti a přitom mít velice smrtelné vlastnosti, což výrazně ovlivní chod celé hry. U prvních infekcí se totiž budete snažit viry více rozšiřovat mezi celou populaci naší planety, zatímco v pozdějších fázích budete bojovat s časem, kdy se budete snažit zabránit, aby vir nepůsobil příliš fatálně a vy ho tak nestihli ani rozšířit. Zezačátku nejsou všechny viry dostupné. Vy si je můžete buď koupit, anebo odemknout dohráním předešlého typu epidemie na minimálně normální obtížnost. Na vedlejším obrázku můžete vidět, že na hře se neustále pracuje a hra bude postupně dostávat nové epidemie. Minulý týden hra dostala nový Neurax Worm, které si bohužel budete muset zakoupit. Cena tohoto bonusového konceptu činí asi 40 Kč.

2012-11-24-16-33-00

V další nabídce spuštění hry můžete modifikovat genetický kód, který vám výrazně zjednoduší celou hru. Např. si můžete vybrat, jestli chcete dostávat bonusové DNA body z červených bublinek, oranžových bublinek či popřípadě modrých bublinek. DNA body sbíráte v průběhu celé hry a díky ním dokážete vir rozšiřovat mezi státy, zvyšovat jeho smrtící účinky anebo zabránit možnosti nalezení vakcíny proti viru.

2012-11-24-16-33-49

Samotná hra začíná výběrem místa vzniku epidemie, které je podle mě stěžejní pro úspěšnost celé hry. (Pokud budete mít zájem, dám vám v komentářích zajímavý tip). Poté se snažíte rozšířit infekci do dalších zemí a to prostřednictvím kolonky Transmission v sekci Disease, kde výběr bude zase jen na vás. V další kolonce Symptoms rozšiřujete smrtelné účinky viru, které zrychlují proces vyhubení lidské rasy.

2012-11-24-16-34-06

V poslední důležité kolonce Abilities měníte charakteristiky epidemie a schopnost populace viru zabránit a zpomalit vývoj léku. Hra je totiž dokonalým simulátorem, kdy se lidstvo snaží epidemii zabránit a vynalézt lék, který celou naší civilizaci zachrání, Pokud se tak stane, s jistotou vám můžu říct, že jste prohráli.

2012-11-24-16-34-46

Pokud chcete mít přehled o celkové nákaze – kolik lidí bylo nakaženo, kolik lidí umřelo, jak dlouho bude trvat vývoj léku, tak rozklikněte sekci World v pravém dolním rohu a zde se dozvíte všechny potřebné informace.

DNA body

Jak jsem již napsal, ve hře dostáváte DNA ovlivňující celý postup ve hře. Tyto body můžete získat ze tří zdrojů:

červená bublinka – objeví se při přenesení viru do nové země, při výskytu viru v nové lokaci

oranžová bublinka – bonusové DNA body, vyskytující se nahodile ?

modrá bublinka – za ně dostáváte body, které zpomalují vývoj léku, DNA body za ně můžete dostat upravením genetického kódu

Zajímavosti ve hře

Na hře mě zaujalo, že hra simuluje reálný život a vy se v průběhu hry dovídáte zajímavé informace jako např. že se v Londýně konají Olympijské hry, že firma Apple vynalezla iCure :-D aj. Někdy jsou i tyto informace přínosné pro postup ve hře. Např. když se dozvíte, že se zvýšila migrace ptactva, přidáte více DNA bodů pro ptačí přenos a nákaza se vám rychleji rozšíří. Ve hře taky existují bonusové úkoly, které plníte na základě pozorování těchto informací. Já osobně jsem se tomu nevěnoval, takže s tím nemám více zkušeností.

Plague Inc: Cinematic Trailer – Android gameplay

Plague Inc: Cinematic Trailer - Android gameplay

 

Plague Inc.
Plague Inc.

Jaromír Tykal
O Autorovi - Jaromír Tykal

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (28)