Oru Watch – první chytré hodinky se dvěma displeji

oru watch

Trh s chytrými hodinkami se stále rozrůstá a objevují se přístroje téměř od všech známých výrobců. Na serveru Indiegogo se nyní objevil velmi zajímavý projekt, který se od své konkurence značně liší – nabídne totiž hned dva displeje, což je v případě hodinek hodně netradiční. Chytré hodinky Oru Watch disponují klasickým barevným a dotykovým 1,54″ TFT displejem vpředu, skrze který probíhá ovládání hodinek, tak jako to známe u jiných chytrých hodinek. Pouhým otočením těla ovšem můžeme informace přenést na druhý displej, který používá technologii e-paper. Tento displej je tedy velmi úsporný, svítí nepřetržitě, ale je pouze černobílý a nenabídne dotykové ovládání. Druhý displej tak slouží pouze k přenosu informací, což lze využít například při sportu, nebo když hodinky používáme pouze jako ukazatel času. Zajímavou funkcí je také PowerBank, díky čemuž lze hodinkami v případě nouze dobít telefon. Podle tvůrců to přinese 2 – 6 hodin života našeho telefonu. Je ovšem otázkou, zda je to s malou baterií hodinek vůbec možné.

oru watch - 2

oru watch

OruWatch

OruWatch

 

Zbytek výbavy také není vůbec špatný – Oru Watch se pochlubí tělem z nerezové oceli, které je navíc vodotěsné do 5 ATM. Nechybí ani akcelerometr, snímač tepu či NFC. Oru Watch jsou poháněny jednojádrovým procesorem s frekvencí 800 MHz, který je doplněn 512MB RAM pamětí, 4GB vnitřním úložištěm a systémem Android. O běh přístroje se stará 300mAh baterie v těle a 400mAh v pásku. Výrobci slibují minimálně 5denní výdrž s barevným displejem a až měsíční při použití černobílého. Kampaň hodinek Oru Watch stále sbírá finance na serveru Indiegogo a k potřebné hranici 25 000 dolarů stále zbývá mnoho peněz, takže je otázkou, zda se tento zajímavý koncept vůbec dostane do výroby. Cena Oru Watch by se měla později pohybovat okolo 350 dolarů (7 500 Kč), což je poměrně hodně.

Oru Watch – specifikace

  • displej: 1,54″ TFT barevný (240 x 240 pixelů), dotykový + e-ink černobílý (144 x 168 pixelů)
  • procesor: jednojádrový 800 MHz
  • paměť: 512MB RAM, 4GB vnitřní úložiště
  • konektivita: NFC, Bluetooth 2.1 + EDR/4.0
  • OS: Android KitKat
  • baterie: 300 mAh + 400 mAh

zdroj: indiegogo.com

Chcete si vyzkoušet nejlepší chytré hodinky osobně? Pak zavítejte na Android RoadShow. Neváhejte a registrujte se!

registraceHome
Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)