TOPlist

Aplikace NotiWidget – přesuňte vaše notifikace na domovskou obrazovku

Screen Shot 2014-11-27 at 16.58.23

Počet notifikací je na dnešních mobilních zařízeních stále větší. Hlavní roli v tom hraje zcela jistě počet aplikací, které vás upozorňují na nejrůznější věci. Nebaví vás neustále stahovat notifikační lištu, abyste si mohli jednotlivá upozornění přečíst? Pokud ne, tak pro vás máme velmi dobrý tip na aplikaci, která tento problém pohodlně vyřeší a veškerá upozornění přesune na domovskou a zamykací obrazovku. Pojďme se krátce podívat na aplikaci NotiWidget  – Notifications.

Notiwidget

Po nainstalování aplikace NotiWidget na vaše mobilní zařízení budete muset v první řadě povolit přístup k notifikacím. Pokud přístup povolíte, tak na vás čeká pouze obrazovka s informacemi o tom, že nyní můžete vytvořit widgety, nebo využít službu daydream.

NotiWidget základní obrazovka

Pokud budete chtít využívat notifikace na vaší domovské obrazovce, tak postačí vytvořit widget s názvem NotifWidget. Ten má v základním zobrazení velikost 4 x 2, nemějte ale obavy, budete si ho moci přizpůsobit a zvětšit dle vlastního uvážení. V průběhu vytváření se otevře obrazovka s nastavením widgetu, kde si budete moci zvolit z následujících možností:

  • zobrazení hodin
  • nastavení hodin jako odkaz na některou aplikaci, nebo službu
  • velikost hodin a jejich barva
  • zobrazení tlačítka s nastavením widgetu a smazáním všech notifikací
  • nastavení barvy tlačítek pro smazání a nastavení
  • nastavení barvy pozadí widgetu
  • zobrazení rozšířených notifikací místo zmenšené verze
  • zobrazení notifikací s minimální prioritou (například Google Now Weather)
  • zobrazení probíhajících notifikací (například music player, klávesnice)
  • seznam aplikací, které nebudou zobrazeny

V nastavení jsme bohužel nenalezli možnost zvolení barvy nadpisu a textu jednotlivých notifikací. V tomto případě se tak budete muset spokojit s bílým nadpisem a šedým textem notifikací.

Screenshot_2014-11-27-15-17-57

Na vrchní straně se nachází záložka RESULT, ve které uvidíte váš výsledný widget. To oceníte v tom případě, že si budete chtít widget přizpůsobit podle sebe. Díky této funkci tak nebudete muset widget neustále dokola vytvářet a mazat.

Screenshot_2014-11-27-15-53-37

V případě, že se vám widget líbí, tak stačí úpravu potvrdit tlačítkem na vrchní straně. Následně se vám zobrazí veškeré notifikace na domovské obrazovce. Pokud budete chtít widget opět poupravit, tak stačí kliknout na tlačítko nastavení na vrchní straně a provést požadované úpravy.

Screenshot_2014-11-27-15-23-38

Widget si můžete přidat také na zamykací obrazovku. Tuto funkce však není možné využít na všech mobilních zařízeních.

NotiWidget tablet

NotiWidget a daydream

Pokud využíváte službu daydream, tak ji budete moci zkombinovat také s aplikací NotiWidget. Nastavení je velmi podobné tomu z vytváření widgetu, s tím rozdílem, že si budete moci vybrat z několika animací pro spořící obrazovku. Daydream lze poté aktivovat v docku, nebo při nabíjení mobilního zařízení.

Screenshot_2014-11-27-15-26-02

Kde můžu aplikaci stáhnout a kolik to stojí?

Aplikace NotiWidget je dostupná v obchodu Google Play, a to za menší poplatek 27 Kč. Dostupnost je omezena pro všechna mobilní zařízení, která disponují systémem Android 4.3 JellyBean a novějším.

NotiWidget - Notifications
NotiWidget - Notifications

Závěr

Aplikace NotiWidget je velmi zajímavým řešením, jak zobrazit veškeré notifikace na vaší domovské a zamykací obrazovce. Nastavení zobrazení disponuje opravdu mnoha možnostmi, díky kterým si budete moci widget přizpůsobit zcela podle sebe. V průběhu testování nás však mrzela absence nastavení barvy nadpisů notifikací a jejich textů. Pokud tak zvolíte například bílé pozadí, tak nebudou jednotlivé texty čitelné. I přesto ale můžeme aplikaci doporučit.

Líbí se vám aplikace NotiWidget? Využili byste notifikace na domovské obrazovce?

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)