TOPlist

Mini Motor Racing, úžasné závody miniautíček

featureeeeeed

Novinka na poli závodních her Mini Motor Racing se v Google Play Store objevila teprve nedávno. Dosahuje stejných kvalit jako konkurenční Reckless Racing, nebo se jedná o pouhou napodobeninu? Pojďme se tomu podívat na zoubek.

minimotorracing

 

Hry tohoto typu (závody z ptačí perspektivy) v dnešní době nabývají vysoké popularity. Na otázku proč existuje jasná odpověď, a to je jednoduchost. Řízení auťáků v 3D je sice taky zábavné, ale určitě složitější a mnohdy ani nenabízí pořádný multiplayer, který je tažnou silou každé hry a prodlužuje její životnost ve vašich mobilních zařízeních.

1

Po spuštění Mini Motor Racing máte na výběr 3 základní módy, a to kariéru, rychlý závod a multiplayer. Kariéra je postavena na klasickém modelu plnění jednotlivých závodů. Těch je celkem 212 a jsou rozděleny do dvou šampionátů. V průběhu hry získáváte penízky za vítězství či vysoké umístění, za které si můžete vylepšit vaše auto, respektive 4 základní atributy – přilnavost, nitro, akcelerace a maximální rychlost.

3

Výběr aut probíhá v garáži, kde si stisknutím tlačítka paint můžete změnit barvu. V pravé spodní části obrazovky se nachází sloupeček znázorňující dostupná a zamčená auta. Jestliže chcete přístup ke všem, musíte absolvovat celou kariéru, v jejíž průběhu se jednotlivá auta odemykají. Pokud ale nemáte rádi čekání a chcete ta nejlepší auta hned, stačí využít systém mikrotransakcí. V menu naleznete položku store, kde si můžete koupit prakticky vše. Připraveny jsou zde balíčky nabízející např. odemknutí všech aut, tratí nebo získání různých finančních obnosů do kariéry. Poslední balíček se jmenuje odemknout vše. Zřejmě bude nejdražší a pravděpodobně vám zkazí herní zážitek.

5

Samotné závody

Při prvním závodu vám bude určitě dělat problém auto ovládat, protože defaulní nastavení řízení softwarovým volantem je poněkud tragické. Pro změnu systému řízení stačí zvolit pauzu a nahlédnout do Options, kde se nachází další 4 styly ovládání. Z vlastní zkušenosti bych doporučil styl tank, což znamená šipky na levé a pravé straně displeje a nitro uprostřed.

7

Poté už nezbývá než se vydat na samotné závodění. To je vskutku zábavné a v prvopočátcích hry z něj budete určitě nadšeni. Má jediná výtka směřuje k obtížnosti. Neříkám, že bych byl kdovíjaký profesionál, ale v několika úvodních závodech snad ani nejde skončit na jiném než prvním místě. Obtížnost se pak samozřejmě stupňuje, a proto je dobré se správně naučit využívat nitro a zvládání smyků.

Grafika

Grafiku musím rozhodně pochválit, je úchvatná, plynulá a nenáročná. Prostředí je vystínované, při smyku na zemi zůstávají stopy po pneumatikách a když například projedete pískem, krásně se rozvíří. S podobným efektem se setkáte i při průjezdech vodou. Jen škoda absence fyzikálního modelu, jako je tomu u Reckless Racing, kdy v určitých místech dojde k proražení dřevěného plotu apod.

graf

Verdikt

Mini Motor Racing je skvělá hra, a to především díky parádní grafice a ještě lepší hratelnosti. Jedinou zásadní chybou na kráse je dle mého názoru multiplayer, který podporuje hru více hráčů pouze přes WiFi. Nezbývá než doufat, že se dočkáme i online podoby (jako je tomu např. u Reckless Racing).

 

Mini Motor Racing
Mini Motor Racing

Video

Mini Motor Racing Launch Trailer (Android)

Mini Motor Racing Launch Trailer (Android)

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)