TOPlist

Mapy Google přicházejí s novou funkcí navigace přes více bodů

mapy_ico

Vývojářský tým Map Google oznámil novou funkci a několik nástrojů, které by měly uživatelům usnadnit plánování výletů. Asi nejzásadnější a nejužitečnější novinkou je možnost plánování cesty skrze více zadaných bodů, která funguje nejen pro automobilové trasy, ale také pro cyklisty a pěší. Postup přidání dalšího bodu je jednoduchý – stačí klepnout na decentní tlačítko „+“ pod seznamem dosud naplánovaných míst.

Plánování cesty skrze více zadaných bodů Plánování cesty skrze více zadaných bodů

Další bod trasy přidáte tlačítkem + Další bod trasy přidáte tlačítkem +

Server Droid-Life také popisuje novou možnost zobrazení rezervovaných letů, hotelů či restaurací přímo z mapy, nicméně v české mutaci jsme ani jednu z uvedených funkcí neobjevili, takže předpokládáme, že je zatím dostupná jen v USA, případně dalších vybraných zemích, což ostatně potvrzuje i oficiální blog.

Zobrazení rezervací v mapě v Česku zatím nefunguje Zobrazení rezervací v mapě v Česku zatím nefunguje

Ani další zajímavá funkce se patrně zatím Česka netýká – prohlížení nadcházejících událostí vybraných míst. Můžete ji ale vyzkoušet na zahraničních objektech – pokud si například necháte vyhledat „Warfield San Francisco“, stačí klepnout na odkaz Nadcházející události a dozvíte se program koncertů, sportovních utkání a dalších událostí na nejbližší dny.

Prohlížení nadcházejících událostí Prohlížení nadcházejících událostí

Prohlížení nadcházejících událostí Prohlížení nadcházejících událostí

Zdroje: Droid Life a Blog Google Maps.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)