Všechny hráče potěší aktualizace ve Hrách Play. Přináší automatické přihlašování a Gamer ID

Hry_Play-nahledak

Na začátku roku oznámil Google několik velkých změn týkajících se herního systému Hry Google Play. Jednou z asi nejzajímavějších slíbených novinek mělo být automatické přihlašování ke hrám, které s aplikací Hry Play spolupracují. Později Google také oznámil, že bude možné si navolit vlastní tzv. „Gamer ID“, tedy nick pro hry místo svého vlastního jména. Až dosud jsme museli trpělivě čekat, ale s dnešní aktualizací by mělo čekání skončit.

Automatické přihlášení do služby Hry Play

Až dosud museli Androidí hráči, kteří chtěli aplikace Hry Play využít, žít trochu komplikovaný život. Hry, které se službou spolupracují, hráči nejprve nabídly možnost spojení s aplikací, poté jste museli potvrdit účet a čekat, než dojde k propojení na serveru. Mnohdy bylo přihlášení hry ke službě Hry Play komplikováno ještě tím, že hra nejdříve nutila hráče odehrát úvodní level, a teprve později, po přerušení hry mohl hráč najít příslušné tlačítko. To vše dohromady mohlo být v některých případech zdlouhavé, lagující a otravné.

Nyní je vše trochu jinak. Místo nutnosti přihlášení k účtu si stačí zvolit vlastní „Gamer ID“, které se již nadále bude přihlašovat samo ke všem podporovaným hrám.

Hry Play aktualizace (1)

Vlastní „Gamer ID“

Gamer ID je zde pro každého. Místo používání vlastního jména a fotky z Google profilu si můžete zadat vlastní originální nick a k němu vybrat některou z předpřipravených „profilovek“. Těch je v současnosti něco kolem čtyřicítky, takže na výběr sice je, ale časem budou potřebovat doplnit.

S Gamer ID také souvisí zobrazování vašeho profilu ostatním hráčům. Již nějakou dobu můžete zvolit, zda bude váš profil veřejný či nikoli. K tomu teď přibývá možnost zobrazení kromě Gamer ID také vašeho e-mailu a skutečného profilu.

Kromě toho všeho pak aktualizace přináší novou ikonku, oznámenou před několika málo dny. Takže pokud jste hráč a již máte aktualizováno, honem si běžte vytvořit Gamer ID a pokud chcete, tak i zapnout automatické přihlašování.

Líbí se vám novinky ve Hrách Play?

Zdroj: androidauthority.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)