GPS Status & Toolbox ve verzi 6.0 s lepším sdílením a designem Material

gps_status_tools_60_ico

GPS Status & Toolbox je velmi populární aplikace s desítkami milionů stažení. Využijete ji například v případech, kdy chcete otestovat funkčnost GPS vašeho zařízení. Z estetického hlediska ale není příliš líbivá, což na jednu stranu u nástroje tohoto typu nevadí, na stranu druhou ale vzhled aplikace hraje u některých uživatelů roli.

Autoři GPS Status & Toolbox včera večer vydali aktualizaci na verzi 6.0 a seznam provedených změn („changelog“) tvrdí, že mezi novinky patří i provedení ve stylu designu Material. Subjektivně vzato změny nejsou velké a určitě nemíří tím směrem, který měl Google na mysli ve svých pokynech. Naštěstí to není jediná novinka a v nové verzi je připraveno ještě několik změn.

GPS Status & Toolbox: seznam novinek verze 6.0

Pojďme se podívat na seznam provedených změn, jak ho publikovali autoři aplikace.

  • Design ve stylu Material.
  • Boční navigační lišta.
  • Podpora správy oprávnění (na Androidu 6+).
  • Možnost zakoupení plné verze „Pro“ přímo z aplikace namísto instalace samostatného klíče.
  • Všechny hodnoty čidel mohou být nyní sdíleny.
  • AGPS data lze stahovat automaticky bez spuštění aplikace (jen verze „Pro“).
  • Přístup k externímu úložišti již není potřebný pro export dat (na Androidu 4.4+).
  • Vylepšený noční režim.
  • Oprava zálohování na Disk Google.

Změna vzhledu uživatelského rozhraní směrem k designu Material je proti předchozí verzi skutečně nepatrná. GPS Status & Toolbox stále zobrazuje informace ze senzorů a kompas, nově je k dispozici vysouvací nabídka. Nový je také akční panel, který se zobrazí pouze potažení obsahu obrazovky směrem dolů, což působí trochu nelogicky.

Celkově vzato tedy musíme konstatovat, že GPS Status & Toolbox je nesmírně užitečná aplikace, jejíž verze 6.0 přináší několik užitečných novinek. Například můžete sdílet všechny ty neuspořádané hodnoty čidel do jiných aplikací a vylepšení se dočkal noční režim. Dalším kladem je, že pokud chcete profesionální verzi bez reklam, lze ji získat standardním způsobem, tedy prostřednictvím nákupu v aplikaci, namísto nutnosti kupovat samostatný nástroj Unlocker.

Aktualizace na verzi 6.0 již je dostupná v Obchodě Play.

GPS Status & Toolbox
GPS Status & Toolbox

Zdroj: Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)