3 nová videa, jak používat Google Now na Androidu

google_now_videa

Je takřka jisté, že mnoho uživatelů nevyužívá všech možností, které nabízí aplikace Google a její nedílná součást Google Now (v české lokalizaci překládaná jako „Chytré karty Google“) na chytrých mobilních telefonech. Obvykle se spokojí s hledáním informací k danému tématu či slovu a vyhledáním místních podniků.

Možnosti tohoto nástroje, který samotný Google deklaruje jako „osobního kontextového asistenta,“ ovšem dalece přesahují prosté fulltextové vyhledávání. Uživatel například může skrze aplikaci Google ovládat další programy, přidávat události do kalendáře, posílat zprávy, iniciovat volání, spustit navigaci, zapnout přisvětlovací diodu fotoaparátu a provádět další akce.

S Google Now zjistíte aktuální stav letu a dopravní informace S Google Now zjistíte aktuální stav letu a dopravní informace

Ve snaze dále demonstrovat, jak vynalézavé může být vyhledávání Google a Google Now, představil technologický gigant z Mountain View v neděli trojici zábavných videí. Ta zobrazují reálné životní situace, v nichž může aplikace Google v chytrém telefonu pomoci.

Oslavte s Google Now Halloween!

První video se nese v duchu blížícího se svátku Halloween a uvidíte v něm například vyhledávání otevírací doby podniku či snadnou kontrolu kalendáře.

https://www.youtube.com/watch?v=sJK2oXaUcuw

Snídaně s Google Now

Druhý spot se jmenuje „snídaně“ a ukazuje možnosti překladu slov a vět, zodpovězení zvídavého dotazu „Kolik vitamínu C je v pomeranči?“, nastavení minutky hlasem a vyhledání nejbližšího podniku.

https://www.youtube.com/watch?v=kqL2G9YLB1c

Stěhování aneb Jak vám může Google Now pomoci?

Do třetice všeho dobrého je tu klip ze stěhování, ve kterém uživatelé aplikace vyhledávají stěhovací firmu, používají navigaci či nastavují adresu svého nového domova.

https://www.youtube.com/watch?v=lyxGBk8Yf5k

Jedná se tedy o typické reklamy, ve kterých Google ukazuje situace běžného dne, a to, jak vám v nich mohou pomoci jeho aplikace. Bohužel ne všechny zmíněné funkce může využít český uživatel. Ke zprovoznění je často potřeba nastavení telefonu do angličtiny.

Používáte aktivně aplikaci Google a její součást Google Now? Podělte se o své zkušenosti a příběhy, ve kterých vám byly a jsou tyto nástroje nápomocné v diskuzi pod článkem! Pokud ještě hlasové funkce Google Now nepoužíváte, můžeme doporučit vaší pozornosti náš starší článek Google Now – efektivní využití českých příkazů v akci.

Google
Google

Zdroje: Android Authority, Google YouTube, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)