Stáhněte si Google aplikace z nového Androidu 5.0 Lollipop

google_aplikace_ico

Na Internet se dostal „systémový dump“ Androidu 5.0 Lollipop a jak se ukázalo, obsahuje některé nové Google aplikace, jež nebyly součástí druhého vývojářského náhledu („Developer Preview“). Aktualizované verze Hudby Google Play, Kalendáře, Messengeru a Gmailu přinášejí v první řadě nové uživatelské rozhraní v designu „Material“.

Stáhněte si Google aplikace z nového Androidu 5.0 Lollipop Stáhněte si Google aplikace z nového Androidu 5.0 Lollipop

Netrvalo dlouho a na webu se objevily vypreparované APK balíčky těchto programů, které lze instalovat přinejmenším na Nexusy 5 s operačním systémem Android 5.0 Lollipop Developer Preview. Podle informací uživatelů z diskuzních fór se ale některé programy podařilo úspěšně spustit a provozovat i na zařízeních s Androidem 4.4 KitKat. Před instalací nové verze je ale doporučeno odinstalovat ty původní. Balíčky je nutné zkopírovat do složky /system/lib, k čemuž jsou nutná práva roota. Navíc je důrazně doporučeno provést zálohu původních aplikací.

Messenger

První zajímavou aplikací je Messenger – nový správce SMS a MMS, který nahradí stárnoucí program Zprávy. Jak můžete vidět, aplikace má zcela nový design ve stylu „Material“, kde nechybí kulaté tlačítko „plus“ pro vytvoření nové zprávy, nebo odstranění konverzace jejím přesunutím do strany.

Do zpráv lze přes integrovaný prohlížeč vkládat obrázky z galerie, nebo přiložit krátkou zvukovou nahrávku. Každá konverzace má svou barvu, což je věc, na kterou asi bude nutné si zvykat.

Hudba Google Play

Aplikace Hudba Google Play sice není až tak zásadně přepracovaná proti verzi, která byla k vidění v červnu. Jedná se patrně o ranou verzi, takže na všechny báječné animace, které jsme viděli na webu Android.com, si patrně budeme ještě muset počkat.

Google Fit

Zatímco redaktorům serveru Phandroid se instalace této aplikace na Nexus 5 nepovedla, Prashant Gahlot na sociální síti Google+ tvrdí, že program bez problémů rozběhal na Nexusu 4. Soudě dle snímků obrazovky bude Fit zaměřen spíše na příležitostné sportovce, kterým umožní sledovat dosahování vytyčených cílů.

Odkazy ke stažení Google aplikací z Androidu 5.0 Lollipop

Pokud některé z aplikací vyzkoušíte, dejte nám vědět v diskuzi pod článkem, na jakém zařízení, systému a s jakým výsledkem se vám to povedlo.

Zdroje: Phandroid, Matthew Baer (Google+).

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (41)