TOPlist

Retro okénko: Pošlete svůj první fax přes Android díky FaxBurner

nahledovy obrazek faxburner fax android

Pamatujete na kdysi rozšířenou formu komunikace – fax? Zastaralou službu, která zprávy fyzicky tiskla a ke svému chodu potřebovala telefonní číslo, nahradila moderní elektronická pošta a dnes se s přeposíláním zpráv skrze fax často nesetkáte. Některé firmy a instituce však faxem stále disponují a nebyl by to Android, kdyby i na posílání faxů neexistovala aplikace. Zkusíte oprášit starý fax ležící v kanceláři s aplikací FaxBurner?

Posílání faxů, čtení disket – pro Android žádný problém!

Ačkoli posílání faxů téměř v roce 2016 zní poněkud šíleně, návod na zprovoznění disket díky tabletu s Androidem měl velký úspěch a spousta z vás se rozhodla diskety (za posledních 5 let použité leda k pozorování zatmění Slunce) vytáhnout ze šuplíků a přečíst si jejich obsah.

Vyzkoušejte posílání faxů zdarma

FaxBurner je triviální a bezplatná aplikace, která vám posílání fyzických zpráv umožní. Jako jediná nabízí k vyzkoušení až 5 poslaných a vytištěných stran a dovolí vám přijmout na vygenerované číslo 25 dalších. Na Google Play se válí spousta FaxBurneru podobných aplikací – většina z nich však vypadá jako neužitečný scam nebo za posílání faxů žádá vysokých poplatků.

b9664b1e45c905081bf876afcdda4724?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Jak z aplikace poslat fax?

A jak takový fax poslat? Nejprve je potřeba se zaregistrovat. Aplikace vám poté přidělí dočasné virtuální faxové číslo, kam vám budou případné faxové zprávy chodit – sám FaxBurner pošle hned dvě pro názornou ukázku.

  1. V zaregistrovaném emailu vytvořte klasickou zprávu. Adresátem bude send@faxburner.com.
  2. Do řádku s předmětem vepište úplné číslo faxu, na který má zpráva dorazit.
  3. Připojte k emailu PDF přílohu pro tisk faxu.
  4. Klasicky email odešlete.
  5. Po úspěšném odeslání se v aplikaci zobrazí status zprávy.

Závěr? Spíše pro pobavení

FaxBurner slouží spíše k vyzkoušení a pobavení – po vyčerpání limitu je nutná licence začínající na 10 dolarech. Ani v bezplatné verzi však oko neruší reklamy a nabídka 5 vytištěných stran zdarma je oproti konkurenci rovněž velkorysá.

Pokud byste snad opravdu chtěli s faxováním skrze Android pokračovat, doporučujeme spíše aplikaci FaxFile, která je se svým placeným tarifem více umírněná – uživatelské prostředí však silně zaostává.

FaxFile - Send Fax from phone
FaxFile - Send Fax from phone

Jste i v roce 2015 běžně svědky faxové komunikace?

Zdroj: Lifehacker.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)