TOPlist

Facebook testuje příspěvky s datem expirace

facebook-addiction

Se zajímavou funkcí se v minulém týdnu setkala hrstka uživatelů iOS aplikace Facebook. Při psaní statusu či jakéhokoli jiného příspěvku měli možnost nastavit, za jak dlouho se má post automaticky smazat. Na výběr byl časový úsek od jedné hodiny až po sedm dní. Mluvčí sociální sítě potvrdil, že Facebook tuto funkci skutečně testuje na malém vzorku uživatelů a čeká na zpětnou vazbu.

facebook likes this

Takovýchto experimentů již v historii společnosti proběhlo nespočet. Na základě feedbacku od uživatelů se následně rozhodne, zda se funkce dostane i k ostatním, nebo skončí v propadlišti dějin.

facebook expirace nastavit

Facebook testuje příspěvky s datem expirace

Plánované smazání jednotlivých příspěvků nám přijde jako užitečná funkce, neboť ne všechny statusy chcete zachovat i pro příští generace. Jenom dodáme, že i když se příspěvek smaže po sedmi dnech, na serverech určených k zálohování může zůstat až 90 dní. Nezbývá než čekat, zda se funkce rozšíří i mezi ostatní uživatele.

Zdroj: TheNextWeb.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)