Android bude veselejší. Noví smajlíci přijdou již za týden na Nexusy

Emoji – nové smajlíky v Androidu – náhleďák

Hiroshi Lockheimer je SVP (Senior Vice President) pro Android, Chrome OS a Chromecast teprve chvíli a jedno z jeho prvních rozhodnutí se pomalu blíží do finále. Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že Google se chystá obměnit Emoji sadu smajlíků v Androidu. Tenkrát jsme se to dozvěděli z Lockheimerovo Twitteru a tentokrát tomu není jinak. Hiroshi opět tweetoval novinky.

Lockheimerův Twitter - nové Emoji

 

Lockheimer v tweetu zároveň ukázal tři z nových smajlíků, konkrétně jednorožce, lva a kraba. Zajisté jich ale bude mnohem více. Mimo to také prozradil, že nová sada emoji bude založena na znakové sadě Unicode 8.0 a také, že přijde v následujícím updatu pro Nexus zařízení, a to již příští týden. Kromě samotných smajlíků přinese aktualizace i nové písmo či aktualizovanou klávesnici. Je však možné, že toho ale přinese ještě více, než bylo dosud odhaleno.

Bohužel dal Lockheimer také jasně najevo, že aktualizace se prozatím týká jen současně udržovaných zařízení Nexus. Majitelé přístrojů, které do mezi ně nepatří, si tak budou muset počkat na oficiální aktualizaci přímo od výrobce, která se může výrazně pozdržet nebo také nemusí přijít vůbec.

Co všechno aktualizace přinese, se dozvíme již příští týden. Zatím tedy nezbývá než čekat, protože až do jejího uvolnění se již pravděpodobně dalších nápověd a odtajnění nedočkáme.

A co vy? Používáte nejrůznější emoji? Nebo se jen spokojíte se základními smajlíky?

Zdroj: AA

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)