TOPlist

5 nejhezčích chytrých hodinek podle redakce Svět Androida

Chytré hodinky – obecný náhleďák

Možná jste už někdy od někoho slyšeli, že hodinky dělají z kluků muže. Přestože je to tvrzení trošku obecné, do jisté míry na něm něco bude. Pokud si totiž na své zápěstí nasadíte hodinky, vaši image to prostě promění. Možná se to zdá jako maličkost, ale je to právě ta maličkost, které si všimne každý, kdo k tomu dostane možnost. Na druhou stranu je také nutné si hodinky správně vybrat.

Hodinek je na trhu více než spousta, ale ne všechny vypadají dobře. A stejně je to i s těmi chytrými, i těch máme na trhu už pěknou řádku. Naštěstí tu máte nás, abychom se na vše řádně podívali a ty nehezké rovnou odfiltrovali. A nyní vám představujeme 5 tipů na chytré hodinky, které se v našich očích jeví jako nejhezčí.

Chytré hodinky

1. Huawei Watch

Huawei Watch se na našem trhu teprve zahřívají. Ve světě už ale stačily vypálit nejeden rybník dalším nejen čínským výrobcům. Patří rozhodně k jedněm z nejhezčích chytrých hodinek, jaké v současnosti můžete pořídit. Chlubí se například safírovým krycím sklíčkem, které zatím jiné Android Wear hodinky nemají. 1,4″ kulatý AMOLED displej s rozlišením 400×400 pixelů nabídne příjemnou jemnost 286 ppi a vysoký kontrast 10 000 : 1. Pásků je k dispozici celá řada, takže ještě před koupí si můžete vybrat přesně takové hodinky, jaké by se vám líbily.

Pokud se vám chytré hodinky značky Huawei zalíbily, mrkněte se, jak dopadly v naší recenzi.

Chytré hodinky Huawei Watch

2. Samsung Gear S2 Classic

Samsung letos na veletrhu IFA představil nové modely hodinek z řady Gear, konkrétně kulaté Gear S2, které jsou k dostání hned ve dvou variantách. Ta bez slovního označení je spíše sportovní verzí, která také není úplně ošklivá. Verze Classic ale vypadá mnohem lépe a na ruce vám rozhodně ostudu neudělají. V jeho útrobách nenajdeme systém Android Wear, ale vlastní systém Samsungu – Tizen.

To ale vůbec nevadí. Hodinky i s ním pracují a vypadají skvěle. Úhlopříčka displeje nepřesahuje 1,2″ a rozlišení dosahuje 360 x 360 pixelů, přičemž výsledná jemnost je 306 ppi. Jelikož je výrobcem hodinek právě Samsung, displej je samozřejmě AMOLED.

Chytré hodinky od Samsungu pro vás právě teď testujeme, takže se již brzy můžete těšit na výsledky v naší recenzi.

Chytré hodinky Samsung Gear S2 Classic

3. LG Watch Urbane

LG je výrobce, který uvedl hodinky s plně kruhovým displejem jako vůbec první. Stalo se tak u modelu LG G Watch R, které také nevypadají vůbec špatně. Tedy na první pohled. Pokud dostanete možnost si je osahat, jejich konstrukce na vás příliš nezapůsobí. LG naštěstí svůj tvůrčí tým zaměstnalo naplno znovu a přišlo tak s modelem LG Watch Urbane – s hodinkami, které disponují celokovovým tělem a koženým prošívaným páskem.

Displej těchto hodinek je tzv. Plastic OLED, má úhlopříčku 1,3″ a rozlišení 320 × 320. Jemnost se tedy dostává na 245 ppi. LG již stačilo vydat druhou edici, pojmenovanou prostě LG Watch Urbane 2nd Edition LTE. Bohužel na náš trh zatím nedorazila a ani české zastoupení LG zatím neví, zda vůbec dorazí. Vzhledově ale vypadají v podstatě úplně stejně, jen narostl displej na 1,38″ a rozlišení na 480 x 480.

Chytré hodinky LG Watch Urbane

4. ASUS ZenWatch 2

Chytré hodinky ASUS ZenWatch 2 si možná oblíbí většina fanoušků nositelností. Jejich předností je především velká míra možností si hodinky „kustomizovat“. Mají výměnný pásek šířky 22 mm, díky čemuž ho snadno vyměníte za libovolný jiný. Navíc se prodávají ve třech základních barvách, takže možnosti přizpůsobení se vlastnímu stylu se otevírají do široka. Pozor pak jen na to, aby se z hezkých hodinek nestal přeplácaný doplněk.

Chytré hodinky od ASUSu jsou v našem výběru jedinými, které nemají kulatý displej. Není to proto, že by hranaté displeje nemohly být hezké. Je to proto, že hranatý displej se musí umět hezký udělat. Mnoho hodinek s hranatým displejem dojelo na svou neoriginalitu a nehezký design. ASUS ale ukázal, že tým jeho designérů je stejně „ZENový“, jako jeho produkty. Displej je AMOLED a jeho úhlopříčka je 1,63″, rozlišení pak 320 x 320. Spolu pak tyto hodnoty tvoří jemnost 278 ppi.

Chytré hodinky ASUS ZenWatch 2

5. Moto 360 II. generace

Druhá generace hodinek z dílen Motoroly/Lenova vychází z úspěchu prvního modelu. Chytré hodinky Moto 360 druhé generace jsou dodávány ve dvou velikostech, přičemž ta menší nabídne úhlopříčku 1,37″, rozlišení 360 x 325 a jemnost 263 ppi. Větší verze pak přinese úhlopříčku 1,56″, rozlišení 360 x 330 a jemnost 233 ppi. Obě verze pak oproti minulé generaci nabídnou výměnné pásky, přičemž prodávat se budou s páskem koženým nebo silikonovým.

Už na první pohled poznáte, že hodinky vypadají lépe než první generace. Výhodu zde pak mají především zástupkyně něžného pohlaví, pro které se hodí zejména verze s menší úhlopříčkou. Výměna pásku pak doladí k dokonalosti model pro každou z žen. Bohužel, druhá generace těchto krásných hodinek není v České Republice k mání. Alespoň prozatím.

Chytré hodinky Moto 360 2nd

Vybrali jste si své chytré hodinky?

Dnešní doba je plná chytrých věcí. Chytré hodinky jsou na vzestupu, stále ale nejsou nutným doplňkem, kterým se stal například smartphone. I přesto ale platí, že hodinky musí vypadat dobře, jinak jsou zbytečné. Jejich původní smysl, který souvisí s kontrolou časomíry, byl již zastoupen jinými zařízeními, třeba těmi, které nosíme v kapse. Hodinky jsou dnes brány jako doplněk, který vylepšuje image. A je jedno, zda jsou to chytré hodinky nebo obyčejné natahovačky. Ty chytré jsou ale pro nás, geeky, rozhodně zajímavější.

Pomohl vám náš výběr hodinek? Rozhodli jste se koupit nějaké sobě či jimi někoho obdarovat?

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (28)