Casio představilo odolné hodinky s Android Wear

Casio WSD-F10 smartwatch – náhleďák

Přestože se chytré hodinky a náramky staly během loňského roku poměrně žádaným zbožím, spousta lidí je stále vnímá jako zbytečnost, která vypadá trochu divně. Jak čas plyne, pouštějí se do výroby chytrých hodinek i ti největší hráči na hřišti s časomírou. Před koncem minulého roku oznámil své chytré hodinky například Tag Heuer, který patří mezi švýcarskou špičku. Nyní se přidává i další velmi proslulá značka, Casio.

Casio boduje v každém ohledu

Tento japonský výrobce již dlouhou řadu let vyrábí vedle hodinek i nejrůznější elektroniku a tak má i v tomto oboru jisté zkušenosti. A o tom vypovídají i nyní představené, outdoorové chytré hodinky WSD-F10. Ty jsou až nestydatě velké, na čemž se podepsal i materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Je jím MIL-STD-810, což je jistá forma pancíře používaná americkou armádou. Hodinky jsou navíc voděodolné až do 50 metrů, takže ani utopit je by se vám, za běžných outdoorových okolností, nemělo podařit.

Casio WSD-F10 smartwatch 1

Displej hodinek má průměr 1,32″ a rozlišení 320 x 300 pixelů. Ano, i zde je trošku vyseknutá spodní hrana, podobně jako u Moto 360, ačkoli u hodinek Casio to vypadá o poznání estetičtěji. Co je na displeji ale nejzajímavější, je použití dvouvrstvého LCD s monochromatickým režimem. Díky němu se výdrž na jedno nabití dá údajně prodloužit až na jeden měsíc.

Pro celobarevné zobrazení pak Casio vyvinulo inteligentní watch-face, který pak nabídne jednoduchý a pohodlný přístup k senzorům a funkcím chytrých hodinek. Hodinky jsou vybaveny většinou běžných senzorů, takže můžete kontrolovat nadmořskou výšku a tlak vzduchu pomocí barometru, světové strany pomocí kompasu nebo grafy přílivů a východ či západ slunce pomocí kombinace senzorů s přístupem k internetu. Hodinky mají dokonce speciální tlačítko, které vám umožní ovládat hodinky a jejich jednotlivé nástroje i v případě, že máte na rukou rukavice.

Casio WSD-F10 smartwatch 3

Hodinky Casio běží na platformě Android Wear, přičemž výrobce předinstaloval zajímavé aplikace pro outdoor aktivity, jako jsou RunKeeper, ViewRanger nebo MyRadar. Pokud se ale nyní podíváme na většinu hodinek s Android Wear ve srovnání s těmito outdoorovými, hodinky Casio dávají větší smysl než jakékoli jiné. Je pravděpodobné, že se stanou velkým hitem, především ale mezi outdoorovými nadšenci.

Casio WSD-F10 smartwatch 2

Maloobchodní cena byla nastavena na 500$ (asi 12 tisíc Kč), což sice není úplně málo, ale vzhledem k zaměření a k možnostem, které hodinky dávají, se jedná o částku naprosto přijatelnou. Musíme podotknout, že na trhu se dají pořídit i hodinky třikrát dražší a přitom nemají tolik zajímavých parametrů.

Zdroj: TV

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)