5 tipů na aplikace, díky kterým vás zima nezaskočí

Aplikace pro zimní počasí – náhleďák

Pomaličku se nám to zase blíží. Co? No přece zima. Někteří ji milují, jiní nenávidí. Někdo vidí blížící se Vánoce, bílý sníh, hory a lyže, někdo zase namrzlé silnice, nachlazení, břečku v ulicích a šedou oblohu. Ať už je zima vámi milována nebo nenáviděna, jistě se vám budou hodit nějaké ty aplikace, které vám řeknou, jak moc se máte obléci a zda vás se zimní počasí nechystá překvapit nepříjemnou klouzačkou.

Zima se blíží

Sníh & sněhové zpravodajství

Chystáte se letos na hory protáhnout lyže nebo prkno? Možná by se vám hodila aplikace, která vám řekne, na jaké množství sněhu se máte připravit. V aplikaci najdete aktuální sněhové podmínky ve více než 2000 lyžařských středisek celého světa včetně České republiky, Rakouska, Itálie i Slovenska, ale také předpověď počasí pro jednotlivé areály, postřehy a zprávy z první ruky přímo od uživatelů. Aplikace také nabídne mapy sjezdovek, upozornění na prašan ve vašich oblíbených střediscích nebo pohledy z webkamer středisek.

OnTheSnow Ski & Snow Report
OnTheSnow Ski & Snow Report

Meteor – Sněhové zpravodajství

Další podobnou, ale neméně zajímavou aplikací je Meteor – Sněhové zpravodajství. Ta na rozdíl od té předešlé pochází přímo z českých luhů a hájů. Tato aplikace se ale na rozdíl od té předchozí soustředí hlavně na hory u nás a na Slovensku. Kromě míry sněhové pokrývky zde také zjistíte, jak velká zima v daných lokacích je. Aplikace si stáhne vždy čerstvá data a uloží je do paměti vašeho smartphonu, takže k nim budete mít přístup i offline. Navíc také funguje na starších verzích systému Android.

Czech snow
Czech snow

Meteor (Počasí) » Aladin

Abychom nezůstali jen u horských středisek, ale také se podívali na počasí u vás doma, ukážeme si aplikaci, která patří opět do rodiny „Meteor“. Meteor (Počasí) » Aladin je oficiální aplikací ČHMÚ a je natolik detailní, že by jen těžko hledala konkurenci mezi aplikacemi o počasí. Pomocí Aladina můžete sledovat pravidelné předpovědi teploty, vlhkosti, tlaku, větru i srážek a vše je doprovázeno pěknými grafy, které vám ukáží předpověď v průběhu dne. Veškeré předpovědi jsou maximálně aktuální. ČHMÚ totiž Aladina krmí těmi nejaktuálnějšími informacemi o počasí. A díky tomu vás ani ta nejkrutější zima nepřekvapí, protože už doma budete vědět, že vás škrábání oken auta nemine.

Meteor (Počasí) » Aladin
Meteor (Počasí) » Aladin

SmogAlarm

V jistých koutech naší krásné země bývá zima (zejména ve svém začátku) doprovázena inverzí a smogem. Řeč je samozřejmě o průmyslových oblastech, jako je například Ostravko nebo Ústecko. Jelikož může být smog nebezpečný, není radno jeho míru podceňovat. Díky aplikaci SmogAlarm budete vždy vědět, zda je ovzduší dýchatelné nebo zda se vyplatí si přes ústa a nos hodit alespoň šálu, skrz kterou budete dýchat. Aplikace sice sama o sobě vzduch nevyčistí, ale může vám pomoci se vhodněji obléci nebo pokud ven nemusíte nutně, zastaví vás před odchodem.

SmogAlarm
SmogAlarm

Kam Za Sněhem

Pokud cestu za sněhem teprve plnáujete a ještě nemáte jasno, kam se letos vydáte, aplikace Kam Za Sněhem je tu právě pro vás. Aplikace je vhodná jak pro lyžaře, snowboardisty tak i běžkaře. Nabídne například aktuální zprávy podle oblasti, sami pak můžete přidávat nové zprávy přímo z terénu. Nechybí ani vyhledávání podle jména lokality nebo řazení lokalit podle vzdálenosti. Vyhledané výsledky pak můžete jednoduše propojit s mapovou aplikaci a zimní dovolená se už pomalu začíná plánovat sama. Aplikace sbírá data ze stejnojmenného webového portálu kamzasnehem.cz.

Kam Za Snehem
Kam Za Snehem

Doufáme, že vám náš výběr aplikací pomůže zimu přežít ve zdraví. Pokud byste měli další tipy na zajímavé aplikace, které mohou leckomu pomoci v zimě, na horách nebo je zima jejich tématem, neváhejte a dejte nám vědět do komentářů.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)