TOPlist

Android 5.0 Lollipop bude obsahovat „kill switch“ pro zablokování na dálku

Android 5.0 Lollipop ico

Nové zákony státu Kalifornie ve Spojených státech amerických vyžadují, aby měla veškerá mobilní zařízení vyrobena po příštím červenci integrovanou funkci tzv. „kill switch“. Jak se zdá, tak tuto funkci Google přinesl do nově představeného operačního systému Android 5.0 Lollipop. Pojďme se podívat na to, co to vlastně znamená.

Android 5.0 Lollipop kill switch

Podle všech informací bude zcela nový mobilní operační systém Android 5.0 Lollipop disponovat ochranou pro obnovení dat. V praxi to bude vypadat tak, že když budete chtít obnovit mobilní zařízení do továrního nastavení, budete muset navíc zadat heslo do vašeho účtu Google. Podobnou funkcí disponuje již operační systém iOS od konkurenční společnosti Apple. Při zadávání hesla je však podmínkou mít aktivní internetové připojení, bez kterého se tato akce neprovede. Jestli bude potřeba internetové připojení i na Androidu není v tento okamžik zcela jasné.

Android 5.0 Lollipop kill switch 1

Spolu s funkcí aplikace Android device manager tak nyní Android dostává vyšší ochranu proti krádeži, díky které nebude moci zloděj telefon vymazat a vy ho budete moci na dálku jednoduše uzamknout. Bohužel není zcela jasné, jakým způsobem bude vyřešena ochrana při smazání systému pomocí recovery módu a přehrání ROM pomocí počítače.

S návrhem na přítomnost těchto funkcí přišel stát Kalifornie, který si tímto krokem slibuje snížení krádeží mobilních zařízení. Nutnou podmínkou pro aktivaci „kill switch“ je však aktualizace na nejnovější operační systém Android 5.0 Lollipop.

Oceníte kill switch na novém systému Android 5.0 Lollipop?

Zdroj: The Verge.

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)