Google lepí díru, vydává aktualizaci LMY48I pro sedm Nexusů

LMY48I_ico

Google zveřejnil nové tovární obrazy („factory images“) sestavení s označením LMY48I, obsahující opravu vážné bezpečnostní díry Stagefright (psali jsme o ní ve článku Stagefright: snadný hack Androidu přes MMS bez vědomí uživatele). Nová sestavení jsou k dispozici pro Nexus 6, Nexus 9 (LTE i Wi-Fi), Nexus 5, Nexus 7 (2013 Wi-Fi), Nexus 10 a Nexus 4. Obrazy systému lze již stahovat z následujících odkazů, v dohledné době pak můžeme očekávat i standardní formu OTA aktualizace.

nexus_5  LMY48I

Pokud chcete mít na svém Nexusu nejnovější verzi Androidu se zalepenou dírou a nemíníte čekat na OTA, můžete si stáhnout sestavení LMY48I skrze níže uvedené odkazy. V takovém případě vám jistě přijde vhod náš návod Jak ručně aktualizovat Nexus na Android 5.0 Lollipop aneb Nečekejte na OTA!, který platí i pro tuto verzi systému.

Odkazy pro stažení obrazů LMY48I

Tovární obraz nebyl zatím vydán pro zařízení Nexus Player, Nexus 7 (2013 GSM) a Nexus 7 (2012).

Kromě uvolnění nového sestavení Google překvapil informací, podle které hodlá vydávat bezpečnostní opravy pro zařízení Nexus v měsíční periodě. Vyhledávací gigant také oficiálně prozradil dobu, po kterou majitelé Nexusů mohou počítat s aktualizacemi. Aktualizační balíčky pro jednotlivá zařízení budou uvolňovány buď až tři roky po zahájení prodeje telefonu či tabletu v Obchodě Play, nebo 18 měsíců po jeho vyřazení z nabídky. Hlavní aktualizace operačního systému jsou garantovány po dobu dvou let od vydání.

Zdroje: Android Central, Droid Life, Android Police, Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)