Aktualizace Google Keep přináší sdílení poznámek

google keep titulka

Google přichází s aktualizací pro svou poznámkovou aplikaci Keep. Aktualizovaná verze nese označení 3.0.3 a přináší především možnost sdílet své poznámky s jinými uživateli Google Keep, například přáteli či rodinou.

google keep

Sdílení funguje podobným způsobem jako v případě Dokumentů Google. Tím pádem budou moci do poznámek zasahovat všichni uživatelé, kterým vlastník poznámky udělí potřebná práva. Stejně jako u dokumentů se veškeré změny, od jiných uživatelů, budou zobrazovat neprodleně po jejich provedení.

Jak říká sám Google, tato nová funkce Google Keep by mohla být užitečná například pro sdílení nákupního seznamu mezi členy domácnosti. Pokud tedy jedna z osob, mezi kterými je seznam sdílen, nakoupila některé z položek na něm uvedených, stačí, aby je odškrtla a zbylí členové domácnosti pak okamžitě vědí, které z položek jsou již nakoupené a které je ještě třeba koupit. Případně, pokud si jeden ze členů domácnosti všimne, že na seznamu nějaká položka chybí, snadno ji tam může přidat. Osoba, která je momentálně v obchodě ji tak může rovnou koupit. Zrovna tak může být tato nová funkce použita ke sdílení vybraných hesel. Další využití aplikace nalezne při týmové práci na projektu, k udržování lepšího přehledu nad plněním úkolů jednotlivých členů týmu. Nastavení barev či připomenutí se mezi uživateli nesdílí. Krom sdílení poznámek a seznamů se aplikace také naučila lépe třídit položky, mimo jiné podle jejich barvy.

keep 1

Aktualizace aplikace Keep je již dostupná v obchodě Google Play. Nové funkce již nalezneme i ve webovém rozhraní služby Keep na adrese keep.google.com.

Co na novou možnost sdílení v aplikaci Google Keep říkáte?

Zdroje: AndroidPolice.com, AndroidAuthority.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)