Aktualizace Google Hangouts přináší dlouho očekávané vylepšení. Víte, kdo je online

Google-Hangouts-logo

Zdá se, že Google konečně vyslyšel volání mnoha uživatelů aplikace Google Hangouts. Ta doposud obsahovala velmi špatně provedený indikátor přítomnosti, který zůstal nezasvěcenému uživateli nadobro skryt. Aplikace Google Hangouts se touto aktualizací dostává na verzi 1.2, pojďme se stručně podívat na nově přidané funkce.

hangouts

Jak již bylo psáno výše, největší změnou u nové verze je nový indikátor přítomnosti uživatele. Doposud se jednalo pouze o malou zelenou čárku, která ke všemu fungovala velmi špatně. Nově se u každého kontaktu ukáže malá ikonka aplikace Hangouts. Zelená ikonka značí, že je uživatel dostupný. Naopak šedivá ikonka značí, že je uživatel nedostupný.

Druhá změna nastala u řazení kontaktů u nového Hangoutu. Nově se řadí od shora dolů v tomto pořadí:  ‚People you Hangout with’, ‚Suggested People‘, a ‚Other Contacts‘. Pokud máte dlouhý seznam, ze kterého využíváte pouze několik kontaktů, tak pro vás máme také dobrou zprávu. Nově totiž půjde seznam protřídit. Dlouhým přidržením kontaktu se ukáže vyskakovací menu, které nabídne daný kontakt definitivně skrýt z nabídky.

Kromě těchto změn Google přemístil ikonku, která slouží pro pozvání do Hangoutu, nově ji najdete nad vaší konverzací.

Je škoda, že Google nedokáže na požadavky uživatelů reagovat rychleji. Po indikátoru přítomnosti volají uživatelé z celého světa již dlouhé měsíce. Snad se brzy dočkáme plné integrace Google Hangouts do aplikace pro psaní SMS.

Aktualizace byla uvolněna včera v noci a dostupná bude pro všechna zařízení během několika následujících dní.

Čekali jste na tuto aktualizaci? Chyběl vám indikátor přítomnosti?

Zdroj: Google+

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)