TOPlist

Aplikace Air Bank Šanon: Konec ztracených účtenek a nezaplacených faktur

air bank šanon

Jak dlouho mám ještě telefon v záruce? Stihl jsem zaplatit fakturu? Kam jsem tu účtenku schoval? Poznáváte se? Není divu. Podle průzkumu více než polovina Čechů někdy ztratila účtenku, neboť 79 % z nás v tom nemá žádný systém. Air Bank představila službu Šanon, která s tímto problémem pomůže. Spuštěna bude od 4. prosince.

Ztracené účtenky – problém většiny z nás

Titěrný papírek, který vyjede po zaplacení našeho vysněného zboží, je pro mnoho z nás tím posledním, čemu věnujeme pozornost. Účtenka se někam založí, zboží se používá a problém nastává až ve chvíli, kdy ji potřebujeme opět najít. Systém třídění je rozhodně fajn, ale i ten může selhat – zvlášť pokud účtenky fyzicky uchováváme v nějakém šanonu, který se plní. Jak z toho ven? Air Bank představuje pro své klienty službu Šanon.

My Air
My Air

Služba Šanon umožní:

  • uchovávat veškeré vaše účtenky v elektronické podobě
  • snadno přidat účtenku pouhým vyfocením mobilním telefonem
  • fulltextově mezi nimi vyhledávat
  • přidávat k účtenkám poznámky a obrázky
  • snadno přidat účtenku pouhým vyfocením mobilním telefonem

https://youtu.be/XljQY3k8F0Y

Air Bank Šanon zvládne složenky i faktury

Podobný problém nastává se složenkami či fakturami – přepisování údajů do internetového bankovnictví pro zaplacení je tak zdlouhavé, že to často odkládáme až za nejzazší termín. I s tím Šanon pomůže – fakturu či složenku stačí zaslat na speciální e-mail, který ke službě dostanete, a všechny platební údaje se automaticky samy předvyplní v internetovém bankovnictví. Po vaší kontrole stačí příkaz jedním kliknutím odeslat.

https://youtu.be/v32FQwJwqBs

A co na to konkurence?

K podobným službám jsme vždy skeptičtí, Šanon od Air Bank nás ale zaujal a ukázal dobrý směr. Podobné nástroje rozhodně nejsou ničím novým či výjimečným (Česká spořitelna nabízí podobnou službu, existují i „neutrální“ aplikace typu Fakturoid a další). Výhodu ovšem vidíme v tom, že uživatelé mají vše po ruce a nemusí instalovat nic navíc – internetové bankovnictví používá drtivá většina zákazníků, velká část pak i mobilní aplikaci. Jsme zvědaví, zda s něčím podobným přijdou i konkurenční banky. Jako běžní zákazníci bychom to rozhodně vítali.

Využili byste podobnou službu i u své banky?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (29)