Sequent Watch: první chytré hodinky, které se samy dobíjí

chytre hodinky Sequent Watch

Švýcarský startup Sequent na Kickstarter vypustil na první pohled zajímavou nositelnou elektroniku. Jedná se o hodinky Sequent Watch, které díky kinetickému systému nebudete muset nabíjet. Kompatibilní budou se systémem Android a iOs.

Hodinky Sequent Watch se dobíjí během chůze

Od doby, kdy se na trhu objevily chytré hodinky, se mnoho změnilo. Ačkoliv o wearables zatím není takový zájem, jak by výrobci čekali, některé firmy ukazují, že je stále kam se posouvat. Chytré hodinky Sequent Watch nebudete muset nikdy dávat do zásuvky, během chůze se totiž nabíjí samy.

chytre hodinky sequent watch

 

Sequent nepřichází v podstatě s ničím novým. Klasické hodinky s kinetickým systémem zde již existují a dobíjí je energie, kterou jím poskytuje jejich nositel například během chůze. Proč však nejít dále a nespojit tento systém s něčím moderním.

Sequent Watch budou vybaveny GPS čipem, budou snímat tepovou frekvenci a pomocí Bluetooth je budete moct spárovat se systémem Android či iOS. Hodinky budou voděodolné a nebudou chybět ani notifikace. Díky dalším aplikacím v telefonu se tak hodinky stanou skvělým pomocníkem během sportovních aktivit. V černé verzi by se měly začít prodávat v prosinci za cenu v přepočtu 5 200 Kč. Další varianty budou dražší.

sequent-watch-chytre hodinky

 

Využíváte již nějakou nositelnou elektroniku?

Zdroj: wareable.com

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)