TOPlist

Opera pro Android dostala nový grafický kabát

opera-novy-design

Zcela přepracované uživatelské rozhraní čeká na uživatele prohlížeče Opera. Postupně bude uvolňován v nové aktualizaci od 22. září. Jak nový vzhled vypadá?

Opera v material designu

Prohlížeč má nové svěží barvy, design je moderní a snaží se co nejvíce inspirovat material designem, tvrdí to alespoň tisková zpráva. Jak moc se jim to povedlo, se můžete podívat na obrázcích. Je také dobré si připomenout, že Opera v této aktualizaci nedostala nové funkce, jedná se čistě o designové novinky.

První velké změny si všimnete na úvodní stránce, kde v horní části kromě vyhledávacího okna najdete i jednoduchou lištu s různými kanály, které si můžete přenastavit podle vašich představ. Nastavíte si tím třeba témata zpráv, které se vám budou zobrazovat.

Jako další je osobní profil, který je v pravém dolním rohu. Po kliknutí na něj se objeví přehled o stránkách přístupných v offline režimu, záložkách, historii nebo stahování. K synchronizaci mezi zařízeními se dá také přihlásit.

Další na řadě jsou tři tečky v pravém horním rohu, které nabízí rychlý přístup k hledání na stránce, sdílením, přidáním do různých kategorií a v neposlední řadě i zapnutí úspory dat. Samotné nastavení taky prošlo úpravami a je nyní více přehledné.

Opera browser with AI
Opera browser with AI

Jak se vám líbí nový design Opery?

zdroj: tisková zpráva

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)